Nytt strand-bibliotek til sommeren

Publisert

Arbeidet med totalrenoveringen av biblioteket på Albir-stranden er i gang, “moderniseringsarbeid for å fremme bærekraftig mobilitet”, et tiltak som er budsjettert til 48 381,72 euro på bekostning av kommunekassen, og en maksimal ferdigstillelsesperiode på to uker, rapporterte i morges rådmannen for byplanlegging i byrådet i L’Alfàs del Pi, Toni Such. “Vi kommer til å fremskynde arbeidet så mye som mulig for å ha biblioplayaen klar i begynnelsen av juni”.

I henhold til de etablerte planene er ombyggingen og tilpasningen av Albir strandbibliotek allerede i gang, “fasiliteter som var nesten to tiår gamle, og selv om det er sant at det hvert år har blitt utført vedlikeholdsarbeid kontinuerlig, hovedsakelig på grunn av miljøforholdene de er utsatt for, gitt deres nærhet til havet og derfor det salte og fuktige miljøet, krevde de en grundig rehabilitering”, forklarte rådmannen for byplanlegging. Ifølge de tekniske rapportene var konstruksjonen under gulvet i svært dårlig forfatning, og materialet var angrepet av fukt og sto i fare for å kollapse, noe som allerede delvis hadde skjedd i bygningen som ble brukt som bibliotek. “Med disse arbeidene renoverer vi ikke bare fasilitetene i strandbiblioteket, men også livredderpostene og omsorgspunktet for bevegelseshemmede, og vi skifter ut gulvet samt pergolaene og hyttene.”

En annen avgjørende faktor som må tas i betraktning, er antallet mennesker som passerer gjennom disse fasilitetene i løpet av sommeren. Tilstrømningen til området l’Albir har økt gjennom årene, og derfor har antallet brukere som samtidig benytter seg av bibliotekboden, som et sted å hvile, og fritidsaktivitetene som er programmert for barn, blitt for lite og bør derfor utvides. “Vi hadde et lignende tilfelle i området beregnet på legehjelp, uten nødvendig plass og tilstrekkelige arbeidsforhold”.

Han avsluttet med å minne om at oppussingen av strandbiblioteket er opptakten til arbeidet med å forbedre og modernisere Paseo de las Estrellas de l’Albir, en investering som er budsjettert til 964 000 euro, 100 % subsidiert med EU-midler, innenfor rammen av strategien for bærekraftig turisme på destinasjoner, som en del av planen for gjenoppretting, transformasjon og motstandskraft finansiert av EU – NextgenerationEU. Ombyggingen av Paseo de las Estrellas til en enkelt tilgjengelig plattform, der arbeidene vil begynne midt på sommeren, vil ikke påvirke badeplassen eller strandpromenaden før etter høysesongen, slik at infrastrukturen som påvirkes av arbeidene på andre og tredje linje av stranden, vil bli berørt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter