Fredag den 5. februar åpnet et nytt norsk supermarked i Albir. Det er Axel Borsheim og hans samboer og trofaste medarbeider, Ann Kristin Holtet, som står bak Tema 2000, som ligger like ved Bok-Cafe´n i Avenida de Albir. Den personlige servicen og intimiteten gir assosiasjoner til den gode gamle kjøpmannen på hjørnet.
– Jeg er utdannet kokk og har arbeidet med mat stort sett hele mitt liv. Først i forskjellige restauranter senere i diverse delikatessebutikker, deriblant Smør Pettersen i Oslo, forteller Axel Borsheim til Spaniaposten.
Fredag den 5. februar åpnet et nytt norsk supermarked i Albir. Det er Axel Borsheim og hans samboer og trofaste medarbeider, Ann Kristin Holtet, som står bak Tema 2000, som ligger like ved Bok-Cafe´n i Avenida de Albir. Den personlige servicen og intimiteten gir assosiasjoner til den gode gamle kjøpmannen på hjørnet.
– Jeg er utdannet kokk og har arbeidet med mat stort sett hele mitt liv. Først i forskjellige restauranter senere i diverse delikatessebutikker, deriblant Smør Pettersen i Oslo, forteller Axel Borsheim til Spaniaposten.
Det norske samboerparet har reist frem og tilbake mellom Norge og Costa Blanca i en årrekke. Etter hvert oppdaget de at det var marked for en spesialbutikk med norske og skandinaviske matvarer.
– Det finnes en god del butikker her som tilbyr norske varer, men det er få som har alt under ett og samme tak. Enkelte steder får man for eksempel tak i pølser og ketchup, men så må man kanskje reise videre til et annet sted for å få tak i lomper og pølsebrød. Vårt mål er at vi skal være et lite og oversiktelig supermarked hvor man kan få tak i det aller meste. For eksempel fører vi 18 forskjellige slag akevitt. Det tror jeg ikke en gang Vinmonopolet hjemme i Norge gjør, sier Axel.
Responsen har ikke latt vente på seg for de nybakte butikkeierne i Albir. I den korte tiden de har holdt åpent, har kundemassen økt for hver dag, og tilbakemeldingene har vært mange og positive.
– Det er kjempebra at det endelig har kommet en slik butikk her i området, det er vi alle enige om. Dette har vi virkelig savnet, så jeg håper inderlig det går bra for dem fremover, sier en kunde som ønsker å være anonym.
– Det har vært bra trykk her siden vi åpnet dørene så det er tydeligvis et behov. En ting vi har fått spesielt god respons på er produkter av det allergivennlige merket Neutral. Ellers har vi alt det er mulig å få tak i av norske matvarer i Spania pluss en del egenimporterte ting. Når det ikke er umulig å få tak i norskprodusert, kjøper vi det som ligger nærmest. Tine tillater eksempelvis ikke salg av visse produkter i utlandet, så smør og melk får vi fra Storbritannia, forklarer Axel.
Tema 2000 holder åpent syv dager i uken, og innehaverne har fremtidsplanene klare. En ferskvaredisk med ferdigsmurte bagetter og grillet kylling med norsk krydderblanding er på trappene, det samme gjelder en egen avdeling med norske bakverksprodukter og en kaffemaskin som skal forsyne kundene med Friele kaffe. Så fort værgudene tillater det er planen å sette ut et par bord og stoler på utsiden av butikken, som også selger norske bøker, ukeblader og aviser.