Nytt lokaltog til Altea innen fem år

Publisert

Innen fire til fem år vil Altea nord på Costa Blanca få et helt nytt lokaltog. Det opplyser regionale samferdselsmyndigheter i Valencia. Planene inngår i arbeidet med å knytte byen opp mot trikkesystemet (TRAM) i provinshovedstaden Alicante. I dag må reisende som skal til Altea bytte fra trikk til tog i Benidorm, noe som både er tungvint og lite tidsbesparende og gjør at mange velger andre reisemåter. Med den nye forbindelsen vil reisen til Altea bli både enklere og raskere.

Fredag 14. november var ansvarlig for samferdsel i Valencia-regionen, Isabel Bonig, på besøk i Altea. Sammen med Alteas ordfører Miguel Ortiz og andre representanter for kommunene i Marina Baja innledet hun feiringen av togets hundreårsjubileum ved togstasjonen i byen.

I følge den regionale samferdselsministeren vil det i forbindelse med jubileet de neste årene bli satt av over 40 millioner euro til fornying av strekket mellom Benidorm og Dénia, kjent som linje 9. Reisen fra provinshovedstaden og helt ut til Dénia er i dag beregnet til 177 minutter. Med forlengelse av trikken frem til Altea og generell oppgradering av linjen vil denne tiden kunne reduseres betraktelig.

Togforbindelsen fra Alicante til Altea ble åpnet 28. oktober 1914. Året etter ble strekningen forlenget til Dénia. Jernbanens totale lengde er 92,7 kilometer og utgjør i dag en del av trikkesystemet i provinshovedstaden TRAM Metropolitano de Alicante. Det er imidlertid bare reisen fra Alicante til Benidorm som går med moderne trikk. Resten av strekket forbi Albir, Altea og ut til Dénia kjøres av gamle diesellokomotiver. Det gjør at reisende som skal til Altea i dag må bytte fra trikk til tog i Benidorm, noe som både er tungvint og lite tidsbesparende og gjør at mange velger andre reisemåter. Derfor har man lenge ønsket å utbedre linjen og forlenge trikkeforbindelsen, i første omgang til Altea.

Les også:

Vil ha raskere og bedre tog til Altea

Toget til Altea 100 år


Foto: Ansvarlig for samferdsel i Valencia-regionen, Isabel Bonig, besøker Altea fredag 14. november (Ayuntamiento de Altea 2014).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter