Nytt byråd reduserer lønningene

Publisert

Det nye byrådet i Altea starter regjeringsperioden med å redusere utgiftene til egne lønninger med til sammen over 9.000 euro. Innsparingene gjøres ved å redusere antallet kommunepolitikere full tid og kutte ned på stillingsprosentene. De tre nye partiene i byrådet, Compromís, PSOE og Altea amb Trellat, stemte alle ja til forslaget mens Partido Popular og CIPAL fra den forrige kommuneledelsen stemte henholdsvis blankt og nei til forslaget.

Samtidig med kommunepolitikernes lønnsreduksjon økes lønningene til partigruppenes administrativt ansatte beskjedent. Byrådet begrunner dette med at utbetalingene til nå ikke har stått i forhold til arbeidet de ansatte gjør. Ordfører Jaume Llinares (Compromís) understreker man har ønsket å gjøre denne lønnsøkningen på en «konsekvent, verdig og rettferdig måte», slikat det kommer både byrådet og opposisjonen til gode.

Etter kommunevalget i Altea den 24. mai i år fikk de tre partiene Compromís, Altea amb Trellat (Podemos) og PSPV-PSOE til sammen tolv representanter. Det utgjør flertallet i kommunen. Partido Popular er fremdeles kommunens største parti, men tapte flertallet de hadde med CIPAL fra 2011. Fordi Compromís med sine seks representanter er størst av de tre partiene i den nye koalisjonen, ble deres førstekandidat Jaume Llinares Cortés et naturlig valg til ordførervervet.

Les også: Nytt byråd i Altea

Foto: Stemmeavgivningen i det nye kommunestyret i Altea, Ayuntamiento de Altea 2015.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter