Nytt byråd i Altea

Publisert

Et rødgrønt byråd bestående av Compromís, Altea amb Trellat og PSOE skal lede Altea kommune de neste fire årene. Halvt norske Beatriz González Almås, født i Narvik, har blitt byråd for utlendinger. Kommunen har siden 2011 vært styrt av en koalisjon av det konservative Partido Popular og uavhengige representanter i CIPAL. Etter kommunevalget i mai tapte de to partiene flertallet i kommunen. Samtidig gjorde partialliansen Compromís et historisk godt valg og fikk dobbelt så mange representanter som tidligere. Alliansens leder Jaume Llinares er valgt til ny ordfører.

Etter valget i Altea 24. mai fikk de tre partiene Compromís, Altea amb Trellat (Podemos) og PSOE til sammen tolv representanter. Det utgjør flertallet i kommunen. Partido Popular er fremdeles kommunens største parti, men tapte flertallet de hadde med CIPAL fra 2011. Dermed måtte Miguel Ortiz (PP) si fra seg ordførervervet. Fordi Compromís med sine seks representanter er størst av de tre partiene i den nye koalisjonen, ble deres førstekandidat Jaume Llinares Cortés et naturlig valg til ordførervervet.

At tre partier nå skal samarbeide om styringen anses ikke som et problem for den nye ledelsen. «Vi er tolv personer som representerer tre politiske oppfatninger. Dette, langt fra å være et problem, gir oss en forsikring om at beslutningene vi tar som styre vil være et produkt av mangfoldet i vår egen by, en enighet vi pålegger oss selv som nødvendig for enhver avgjørelse vi tar og med fellesskapet og forbedring for innbyggerne i Altea som eneste mål» heter det i partienes samarbeidsavtale.

Under presentasjonen lørdag 13. juni understreket ordfører Llinares at opposisjonspartiene PP og CIPAL også vil bli invitert med i beslutningsprosessene. I følge ordføreren er et samarbeid på tvers av alle partiene i kommunen det beste for Altea – «slik får vi den byen vi alle ønsker». Han benyttet også anledningen til å takke innbyggerne i kommunen for å ha gjort det mulig å starte det han omtalte som «en ny og håpefull etappe for Altea».

De 21 plassene i kommunestyret er etter valget i mai fordelt på Partido Popular 7(10), Compromís 6 (3), PSOE 4 (5), CIPAL 2(3) og Altea amb Trellat 2(0).

(Resultatene fra 2011 i parentes).

Foto: Ayuntamiento de Altea 2015.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter