Nytt anlegg for kildesortering

Publisert

La Nucia kommune nord på Costa Blanca har gått nye veier innen kildesortering og bygget en ny “økopark” som kan ta imot 39 forskjellige typer avfall. Anlegget ble offisielt innviet lørdag 14. mars og har til hensikt å øke innbyggernes sortering av avfall og få bukt med ulovlig dumping av søppel, som er et stort problem i området La Nucia, Alfaz del Pi og Altea. Alle som er registrert med adresse i La Nucia kan bruke anlegget gratis.

Å bygge Ecoparque de La Nucía skal i følge kommunen ha kostet litt over 552.000 euro, med 65 prosent av finansieringen fra provinsadministrasjonen (Diputación de Alicante) og resten fra kommunen i La Nucia. Anlegget er i følge kommunen topp moderne med høyeste miljøstandard for resirkulering etter EUs klassifisering. Innbyggere i kommunen kan bruke anlegget gratis så fremt avfallet som skal kastes er fra privat husholdning og ikke fra næringsvirksomhet. Kortet man må ha for å benytte seg av tilbudet (tarjeta del Ecoparque) kan bestilles på telefon 966 897 916.

Les også:

Bygger skatepark i La Nucía

Bygg i La Nucía skaper blest

Foto: Alicantes provinspresident Luisa Pastor og La Nucias ordfører Bernabé Cano under innvielsen av det nye resirkuleringsanlegget, Ayntamiento de La Nucia 2015.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter