12.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Nytt akuttmottak ved Clinica Benidorm

 

10. februar arrangerte Hospital Clinica Benidorm (HCB)  nyåpning for deres akuttmottak, eller "Ambulatorio" som avdelingen heter på Spansk.  Etter seks ukers oppussing fremstår akuttmottaket splitter nytt og enda bedre utstyrt.

 

10. februar arrangerte Hospital Clinica Benidorm (HCB)  nyåpning for deres akuttmottak, eller "Ambulatorio" som avdelingen heter på Spansk.  Etter seks ukers oppussing fremstår akuttmottaket splitter nytt og enda bedre utstyrt.

Nordmannen Svein Carlo Bjerke, er blant annet ansvarlig for generell pasientkontakt, det var han om sykehusets medisinske direktør Dr. Ana Paz Brown, som stod for markeringen av nyåpningen. Snoren ble selvsagt kuttet  med kirurgisk saks.

Privatsykehuset i Benidorm har i en årrekke vært blant de høyest rangerte i Spania. I 2010 ble de kåret til beste privatsykehus på Costa Blanca  Hospital Clínica Benidorm ble i 2008 kåret til Spanias beste privatsykehus og kan med sikkerhet hevde å holde høy jevn kvalitet. Tilbake i 2004 ble også sykehuset kåret til beste privatklinikk i Valencia regionen.

Ny CT skanner
I tillegg til den nyrenoverte akuttavdelingen har sykehuset fått en ny CT Scanner. Bildene man kan produsere med det nye vidunderet brukes i forbindelse med diagnoser og i forkant av operasjoner. Maskinen skal være av en kvalitet det finnes svært få av i Spania, og kun en i Norge. Universitetssykehuset i Stavanger har en slik maskin. Det er spesielt oppløsningen på bildene og detaljene man kan se som gjør dette spesielt. Noe som gir helt nye muligheter for presis diagnostikk.

Clinica Benidorm har en avtale med GE (General Electric)som har gjort  sykehuset til helsegigantens referansesenter i Spania. Dette gir klinikken unik tilgang på avansert teknologi og kompetanse.

Skandinaver er tredje største gruppe

Sykehusdirektøren forteller til Spaniaposten at skandinaver utgjør rundt tredje største gruppe utlandske pasienter ved sykehuset etter engelskmenn og hollendere/belgiere.  I perioden det var norske charterreisende til Benidorm var det skandinaviske innslaget enda større. Dr. Paz sier det det gang jevnt over var ett tyvetalls skandinaver der til enhver tid.

Som pasientgruppe skiller nordmenn seg lite fra andre nasjonaliteter ved sykehuset. Flesteparten av pasientene er i aldersgruppen 65 til 75. Det er mye hjerte og karsykdommer (kardiologi) og kreft i tillegg til mye annet, forteller Dr. Paz til Spaniaposten.

HCB har mange spesialister innen nettopp disse områdene og når det gjelder kreft har sykehuset ett forskningsprosjekt i samarbeid med det spanske helsedepartementet. Konkret er det for å videreutvikle sykehusets teknologi for fotodiagnose av kreftsvulster, i dette tilfellet i leveren. Sykehuset forteller at denne diagnosemetoden er en ”verdensrevolusjon”.

Kommunikasjon og kulturforståelse
Sykehusdirektøren forteller til Spaniaposten hvor viktig hun synes det er å kunne bistå pasientene på deres eget språk.

– Ved sykehuset har vi en rekke tolker tilknyttet, mange av dem snakker både skandinaviske språk, fransk, tysk og engelsk. Men vi bruker helst de som snakker pasientens språk som morsmål. En ting er at det gjør pasienten tryggere, men en annen årsak er det kulturelle som de med samme bakgrunn kjenner best. Det forbedrer kommunikasjonen og den pleie vi kan gi pasientene.

Dr. Ana Paz Brown har mye godt å si om Svein Carlo Bjerke som er en av to helnorske medarbeidere ved sykehuset. Spesielt fremhever direktøren oppmerksomheten Bjerke gir pasientene, han besøker dem flere ganger daglig og står på hele døgnet når det er behov. I tillegg har man ved sykehuset enn norsk sykepleier fast ansatt i tillegg til norske hjelpepleierstudenter som i perioder har praksis ved Hospital Clinica Benidorm.

Bjerke er en av de norske veteranene på Costa Blanca og kom til Spania på syttitallet. Han har blant annet vært plassjef for Saga Solreiser frem til 1980.

Egen "satelitt" i Albir
Dr. Paz forteller til Spaniaposten at sykehuset har sin egen klinikk i Albir, primært for å kunne yte bedre service for norske pasienter, både nye og gamle. Klinikken er ikke bare formelt og faglig tilknyttet sykehuset i Benidorm, men også teknisk. IT løsningene man her benytter gjør at pasientenes historikk og diagnostisk informasjon fra sykehuset i Benidorm. Noe som igjen øker kvaliteten på den tjenesten man kan tilby i Albir, nærmere pasientenes eventuelle bosted i det området.

Hospital Clinica Benidorm driver også klinikken ”Norsk legesenter i Albir” hvor Wenche Johansen i dag er daglig leder. Senteret har norsk helsepersonell med doktor Anne Stensholt i spissen. Dette gir større nærhet til de mange nordmenn i området og man slipper å dra inn til Benidorm for konsultasjoner samtidig som klinikken i Albir drar stor nytte av å være tett knyttet til ett av Spanias beste privatsykehus.

 

Clinica Benidorm

Les også:

Beste privatsykehus på Costa Blanca

Kan få kreft-behandling i Spania

Ny øyelege i Albir

– Min jobb er å gjøre sykehusoppholdet mest mulig behagelig

Benidorm: Kreftforskning på HCB

HCB på delt førsteplass

Relaterte saker

- Advertisement -