Nye tvilsomme løfter om rundkjøring

Publisert

Arbeidet med rundkjøringen på hovedveien utenfor Alfaz del Pi er fremdeles ikke ferdig. I følge PSOEs kommuneledelse skal det over syv år lange veiprosjektet avsluttes i slutten av måneden. Nye opplysninger i saken tyder imidlertid på at det kan bli flere utsettelser. Opposisjonspartiet Partido Popular i Alfaz mener kommunen ikke har overholdt alle kraven som stilles for at veien skal kunne åpnes og viser blant annet til at området ikke er flomsikret.

Utbedringen av avkjøringen inn til Alfaz del Pi ved riksvei N-332 mellom Benidorm og Altea ble startet allerede i 2007, men er fremdeles ikke ferdig. Hvorfor det har tatt over syv år å bygge en rundkjøring og en avkjørsel er for de fleste et mysterium.

I følge opposisjonspartiet Partido Popular i kommunen er prosjektet nok et eksempel på ordfører Vicente Arques (PSOE) og den nåværende kommuneledelsens dårlige planlegging og manglende handlekraft. PSOE i Alfaz har i fem år lovet at arbeidene skal bil ferdig, men har så langt ikke holdt sine løfter. Så sent som i mars i fjor ble det forsikret om at det maksimalt ville ta seks måneder å få alt ferdig. Ett år senere står den nye veien fremdeles brakk.

Les: Rundkjøringen som aldri blir ferdig

Kommunenes nye løfte er at veien skal åpnes i slutten av måneden. Opplysninger som er kommet frem i saken tyder imidlertid på at dette ikke vil holde mål. I følge opposisjonspartiet Partido Popular i Alfaz han kommunen ennå ikke etterkommet alle kravene som stilles for at veien skal kunne åpnes.

Ett av problemene som angivelig ikke er løst gjelder flomsikringen i området. Den nye veien krysser Barranco de Soler hvor man av erfaring vet at det i perioder kommer mye vann. En betingelse for at den nye strekningen skal kunne tas i bruk, er at kanalen utbedres slik at husene i området sikres mot en eventuell flom. Dette arbeidet skal foreløpig ikke være gjort. Urbanisasjonen Casa Blancas som ligger i tilknytning til N-332 har anmeldt forholdet med krav om at elveløpet sikres. Dette kravet har PSOEs kommuneledelse angivelig ennå ikke tatt stilling til. Kommunen skal også har mottatt en formell klage om det samme fra rådet for regulering av vann i distriktet Confederación Hidrográfica del Júcar.

Kommuneledelsen avfeier på sin side opposisjonens innsigelser. På kommunens egne hjemmeside hevder PSOE-representant Vicente Soler at PPs lokallagsleder Maite Huerta er feilinformert og ikke vet hva de snakker om. Når det gjelder spørsmålet om flomsikringen har kommunene i følge Soler blitt sanksjonert på administrativt nivå av Confederación Hidrográfica del Júcar. Forholdet er imidlertid tatt hånd om og står ikke i veien for at rundkjøringen kan tas i bruk, hevder han og lover innvielse av den nye veien i slutten av mars, begynnelsen av april.

Foto: Inspeksjon av arbeidene ved N-332, Ayuntamiento de L’Alfàs del Pi.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter