Nye prosjekter for Altea kommune 2024

Publisert

Rådhuset i Altea har presentert kommunens viktigste prosjekter for årets som kommer:

Trafikklysene på veien til Albir vil bli fjernet og at det snart bare blir ett kjørefelt i retning Altea-Albir langs sjøen. Til tross for at det har gått mange år siden sjøen spiste deler av veibanen her har man ikke reparert dette. Problemet “løses” nå med å gjøre strekningen enveis-kjørt.

| Rådhuset vil si opp kontrakten med konsesjonæren for parkeringsplassene og den blå sonen, og to store parkeringsplasser vil bli bygget ved siden av Palau Altea og i Sant Pere-gaten.

Året 2024 blir et av de viktigste årene for Altea siden den fikk sin nye general-plan. Urbaniseringen av PAI Bellas Artes, startet 28. november. Arbeidet med boulevarden Avenida Comunidad Valenciana vil begynne, munningen av Algar-elven vil bli økologisk restaurert, og blant andre prosjekter vil trafikklysene på Albir-veien bli fjernet, og når kontrakten med selskapet Asterita er på plass, kan prosjekteringen av to store underjordiske parkeringshus ved siden av Palau Altea og i Sant Pere-gaten begynne.

Ordføreren la til at “nå trenger vi at Generalitat Valenciana endelig godkjenner den, og fra da av vil en ny fase av fremgang begynne for kommunen”. Han påpekte at med planen “vil vi kunne vokse urbanistisk, for frem til nå har vi blitt kvalt av mangel på nye boliger, det er markert hvor vi skal ha et industriområde, og det vil bli flere helse-, utdannings- og idrettsområder. I tillegg vil det nåværende trafikkproblemet bli løst”. På samme måte påpekte han at PAI Bellas Artes “er en nødvendig plan for Altea og vil være en realitet i 2024, etter 23 års ventetid, når hovedveiene og infrastrukturen er ferdigstilt. Da vil det være på tide å begynne å bygge boliger, ettersom den offentlige tomten allerede er okkupert av Palau Altea og fakultetet for billedkunst ved UMH”.

Bygging av to store underjordiske parkeringshus

Ordføreren kunngjorde at kontrakten med konsesjonæren for parkeringshusene og den blå sonen, Asterita, skal kanselleres. Dette er i følge ordføreren “er like rundt hjørnet”. Rådhusets juridiske tjenester forsikrer at i løpet av første kvartal 2024 vil man kansellere kontrakten som frem til 2060 som regulerer parkeringen i byen. Etter denne “frigjøringen” ordføreren jobbe med å utarbeide og legge ut anbud på to store parkeringsplasser. En av dem ved siden av Palau Altea og i Sant Pere-gaten.

Fjerning av kontroversielle trafikklys

Trafikklysene som regulerer trafikken langs sjøen har lenge skapt mange protester. De politiske partiene lovet å fjerne dem i sine valgprogrammer for årets kommunevalg. Byråd Diego Zaragozí kunngjorde at den vil bli fjernet neste år, og at det bare vil være “ett kjørefelt i retning El Albir, mens det andre kjørefeltet er forbeholdt fotgjengere og syklister. Jeg har forståelse for at beboerne som bor der, må kjøre lenger med bil for å komme til sentrum, men dette tiltaket er til fordel for de fleste”, sa han.

Flytter markedet

Frukt- og grønnsaksmarkedet i januar vil bli flyttet til Garganes-Basseta-parkeringen ved siden av klesmarkedet. Byråden sier dette ettersom “vi tror at begge markedene vil gjensidig forsterke hverandre ved å være lokalisert på samme sted, i tillegg til at det vil være økonomisk gunstig for rådhuset ved å halvere kostnadene til renhold og overvåking, og det vil også redusere trafikkbelastningen på Avenida de La Nucía, der frukt- og grønnsaksmarkedet ligger i dag”.

Lager “ny” boulevard

Rådmannen kunngjorde også at etter helligtrekongershelgen “vil arbeidet med å fornye den sentrale boulevarden Avenida Comunidad Valenciana, midt i Altea sentrum, starte. Det underutnyttede område skal fornyes ved å bevare trærne og tilføre mer vegetasjon, der det også skal etableres lekeplasser for barn og områder for passiv gymnastikk og gymnastikk i skyggen”.

Til slutt fremhevet Aurora Serrat prosjektet for “økologisk restaurering av Algar-elvens utløp over en strekning på 1600 meter”, med en investering på nærmere en million euro “hvorav 95 prosent er subsidiert av EU-fondet for forbedring av elveleiet og gjenvinning av 27 hektar av elvens overflate”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter