Ny utstilling i skulpturparken

Publisert

I Jardín Escultórico i Alfaz del Pi er det nettopp åpnet en ny midlertidig utstilling. Denne gangen er det den spanske skulptøren Salvador Mollà som stiller ut sine verk i en hage med vakre høstfarger. Utstillingen er åpen til 26. desember.

I Jardín Escultórico i Alfaz del Pi er det nettopp åpnet en ny midlertidig utstilling. Denne gangen er det den spanske skulptøren Salvador Mollà som stiller ut sine verk i en hage med vakre høstfarger. Utstillingen er åpen til 26. desember.

Salvador Mollà fra Ontinyent er en selvlært og allsidig kunstner. Han har arbeidet innenfor en lang rekke disipliner og har en egen evne til å sette sammen ulike materialer til fascinerende objekter. De senere årene er han blitt mer og mer opptatt av keramikk, som han ofte kombinerer med stål, jern, tre eller glass.

I inngangspartiet til skulpturparken stiller han nå ut et utvalg av sine skulpturer, men han har også mange andre jern i ilden. I Albaida leder han El Filaner, et tidligere fabrikkanlegg som er omdannet til et prosjekt i moderne kunst, mens Art-Aromàtic i Xàbia har fellestrekk med skulpturparken. Her forenes kunst og aromatiske planter i et vakkert skulpturlandskap.

Mollà har også bidratt til utsmykking av en rekke offentlige og private bygg og prosjekter, ofte i samarbeid med arkitekter. Hans arbeider finnes i hele Spania og Europa, og han har også stilt ut i USA. På www.elfilaner.com finner du mer informasjon om kunstneren.

Kunst i friluft
Klein-Schreuder Skulpturpark i Alfaz del Pi kan best beskrives som en botanisk skulpturhage. På godt merkede stier kan du rusle fra skulptur til skulptur i en vakker botanisk hage som også omfatter en liten palmeskog. Alle artene er merket med sine spanske og latinske navn.

I tillegg til regelmessige midlertidige utstillinger har parken en fast samling på rundt 20 skulpturer. Disse er hovedsakelig skapt av spanske kunstnere, men også skulptører fra Nederland og Tyskland er representert.

Anlegget ble grunnlagt for fjorten år siden av det nederlandske ekteparet Johannes Klein og Johanna Schreuder. I 2003 opprettet de stiftelsen Fundación Klein-Schreuder som overtok som eier for å sikre hagen for fremtidige generasjoner. Samme år ble hagen også åpnet for publikum.

– Vi har to til tre utstillinger pr. år og er glade for å ha fått kontakt med Salvador Mollà. Verkene hans passer veldig godt inn i hagen vår, sier Johanna Schreuder. De holder høyt kunstnerisk nivå  og er dessuten robuste. De må jo være store nok til at de ikke veltes av første og beste vindkast, forklarer hun.

Og nettopp det å se skulptur under åpen (og stort sett blå) himmel er en helt annen opplevelse enn å gå på museum. På denne tiden av året er hagen dessuten kledd i vakre høstfarger og vel verdt et besøk, enten du kjenner den fra før eller ikke.

Hvis du har grønne fingre og/eller sans for kunst, er du også hjertelig velkommen som frivillig hjelper. Det er alltid nok å gjøre med vedlikehold av hagen og de faste skulpturene, og hjelpende hender blir satt stor pris på. Det er bare å ta kontakt.

Hvor?
Klein-Schreuder Skulpturpark ligger i Camí del Pinar 23 i Cautivador-området helt nord i Alfaz del Pi. Parken er åpen for publikum alle søndager fra kl. 10-14, og grupper er også velkomne på ukedager etter avtale.

Adgang koster 2 euro pr. person. For mer informasjon og veibeskrivelse (også på norsk), se parkens nettsted på www.klein-schreuder.com. Se også vår artikkel "Den hemmelige hagen" som du finner på Spaniapostens nettsider og i nr. 17/2009. Utstillingen til Salvador Mollà er åpen til søndag 26. desember.

Av: Willy Verwoerd

Klein-Schreuder Skulpturpark
Cami del Pinar 23
03580 Alfaz del Pi (Alicante)

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Nettsted: www.klein-schreuder.com
Epost: info@klein-schreuder.com

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter