Ny tomt til Oslo kommune i Altea?

Publisert

Oslo kommune bør få tilbud om ny tomt i Altea. Det mener en lokal interessegruppe som har bedt Alteas ordfører Miguel Ortíz (PP) om å gjøre om byggetillatelsen i grøntområdene i Tossal de Montemolar og tilby kommunen tomt et annet sted. Byggetillatelsen som Oslo kommune omsider fikk i september i fjor er svært kontroversiell og utfordres fra flere hold.

Naboforeningen i urbanisasjonen Montemolar har sendt et brev til ordføreren i Altea og bedt kommunen revurdere byggetillatelsen som ble gitt 11. september i 2013. I følge avisen Información forslår foreningen at ordføreren inviterer Oslo kommune til et møte og kompenserer kommunen med tomteareal et annet sted i Altea. Oslo kommune har riktignok skrinlagt sitt sykehjemsprosjekt og vil selge tomten, men det er ingen garanti for at det ikke blir bygget der i fremtiden. Kravet som nå stilles, er at byggetillatelsen gjøres om og at området vernes en gang for alle.

Sykehjemsplanene i Altea har vært en svært uryddig prosess fra Oslo kommunes side og regnes som ett av hovedstadens store skandaleprosjekter. Over 30 millioner kroner skal så langt ha blitt brukt på prosjektet som startet for snart ti år siden. Den aktuelle tomten som ligger i Montemolar like utenfor Altea var fra starten av en uregulert naturtomt. Oslo kommune var derfor avhengig av dispensasjoner og omregulering av arealet for å få bygge. Tomten ble kjøpt i 2005 til en pris på rundt 3 millioner kroner. Utredningen av prosjektet har imidlertid kostet kommunen millioner av kroner. En rapport på prosjektet fra 2010 skal ha kostet hovedstadens skattebetalerne 3,8 millioner kroner alene. Til tross for at byggetillatelse omsider ble gitt i fjor, foreligger det ingen planer om å bygge. Prosjektet ble skrinlagt i 2010, etter en offentlig høring og oppvask hvor man forsøkte å finne ut hvorfor prosjektet hadde tatt så lang tid og kostet så mange millioner kroner.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter