Ny skatepark og utearealer for barn

Publisert

Den nye skateparken i Alfaz del Pi er nå i drift etter utvidelsesarbeidene. Prosjektet inngår i strategien for bærekraftig og integrert byutvikling (EDUSI) “L’Alfàs del Pi Healthy Territory”, og som også har ført til etableringen av et nytt grøntområde ved siden av Pau Gasol-idrettshallen.

Prosjektet tar sikte på å fornye to områder ved siden av Pau Gasol-paviljongen som var i svært dårlig forfatning: skateparken og casuarinaskogen på baksiden av bygningen. En investering på 452 528,76 euro (inkludert moms), hvorav 50 % er samfinansiert med ERDF-midler, gjennom Spanias flerregionale operasjonelle program 2014 – 2020 (POPE).

Utvidelsen av skateparken er utført på en 1000 m² stor tomt som ligger mellom Pau Gasol-paviljongen og den lokale politistasjonen. Prosjektet omfattet restaurering av hele miljøet rundt, samt installasjon av nye elementer på omkretsen av den eksisterende bowlen, med etablering av et gateområde på øvre nivå og to bassenger på nedre nivå, forbundet med hverandre og omgitt av et kvartal og ramper i forskjellige høyder og former.

“Fasilitetene er nå i full drift og er av varierende vanskelighetsgrad, avhengig av områder og elementer, tilpasset alle disipliner, fra skateboarding til rulleskøyter og sparkesykler,” forklarte Toni Such, byråd for byplanlegging, etter å ha besøkt skateparken sammen med flere byrådsmedlemmer fra regjeringsteamet, inkludert byråd for idrett, José Plaza.

I tillegg har landskapsarkitekturen i området blitt forbedret ved at det er plantet middelhavsbusker og -trær, belysningen er forbedret i hele området, og det er installert betongbenker og søppelkasser. Tilgjengeligheten mellom den tilstøtende fotballbanen og den kommunale parkeringsplassen er også forbedret.

Nytt grøntområde ved siden av Pau Gasol-paviljongen

I forbindelse med EDUSI-prosjektet er det også planlagt et nytt grøntområde med langrennsløype, lekeplass og rasteplass på en annen 13 000 m² stor tomt på baksiden av Pau Gasol-paviljongen.

“Denne tomten var i svært dårlig forfatning etter at det i årevis hadde blitt dumpet masser fra bygge- og rivningsarbeider. Med dette EDUSI-prosjektet har hele denne tomten fått nytt liv og blitt et nytt grøntområde til glede for innbyggerne”, legger Toni Such til.

Mer enn 300 eksemplarer av casuarina- og mastiktrær er blitt plantet i dette området. Hagearbeidet har også omfattet installasjon av et automatisk vanningssystem. I området nærmest sportssenteret er det anlagt et lekeområde med leker for barn, og det er også satt opp trebord og benker.

I dette nye grøntområdet er det anlagt et nettverk av stier med ruter som passer for ulike typer brukere: løpere, syklister og turgåere. Det er også satt opp benker og søppelkasser.

Bystyret i Alfàs del Pi inviterer publikum til å besøke de nye anleggene, som nå er i full drift. Tiltaket er en del av tematisk mål 6 i EDUSI, som dreier seg om å bevare og beskytte miljøet og fremme ressurseffektivitet, forbedre tilstanden til byområder og gjenvinne dem til miljøvennlig offentlig bruk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter