Ny rundkjøring i krysset El Tossalet og Camí de la Mar

Publisert

Bystyret i Alfaz del Pi har gitt endelig godkjenning til prosjektet med å bygge en rundkjøring i krysset mellom innkjøringen til boligfeltet Tossalet og Camí de la Mar, veien som knytter Alfaz del Pi med Albir.

Den planlagte rundkjøringen ligger nesten midt mellom de to bysentrene l’Alfàs og l’Albir, på en av de viktigste forbindelsesveiene mellom de to, Camí de la Mar, på et stykke nord for riksvei 332 og ved siden av urbanisasjonen el Tossalet. Tomten som den planlagte rundkjøringen skal ligge på, består av flere matrikkelpolygoner med bygrunn, hvorav mesteparten er offentlig vei, og inkluderer en privat landeiendom som delvis skal forvaltes.

Ifølge de tekniske rapportene er det planlagt en rundkjøring med ett kjørefelt som skal erstatte et eksisterende T-kryss med tre forgreninger (dobbelt kjørefelt på hver forgrening), som bestemmer detaljene i kjørebanen og den sentrale øya. Prosjektet planlegger å videreføre det eksisterende sykkelfeltet på Camí de la Mar og lede det nordover med en trasé rundt omkretsen av rundkjøringen, og avviserøyene materialiseres ved hjelp av horisontal skilting avgrenset med reflekterende pullerter.

Generelt sett er krysset mellom Camí de la Mar og Benidorm Street i dag formet som en T, noe som gjør at man midlertidig må inn i motsatt kjørefelt når man skal svinge til venstre. Benidorm Street er en ren byvei som er en del av Tossalet, en moderne urbanisasjon som har alle grunnleggende tjenester: asfalterte fortau og veier, vannforsyning, avløp, regnvannsavløp, gatebelysning, lavspenning og telekommunikasjon.

Camí de la Mar er preget av forbindelsen mellom bysentrene l’Alfàs og l’Albir, og har et offentlig belysningsnett, en sykkelvei og en vanningskanal. Ifølge de tekniske rapportene er det ingen planer om å påvirke disse tjenestene, siden det konsoliderte området bare bygges ut på overflaten, og de nye nettene skal kobles til dem. Vanningsgrøften påvirkes av byggingen av rundkjøringen i fyllingsområdet, og det er planlagt å legge den i rør på forhånd.

Such påpeker kort sagt at prosjektet er en del av den gjeldende mobilitetsplanen, “som tar sikte på å forbedre sikkerheten og trafikkstyringen i kommunen og fremme mobilitet for fotgjengere og syklister, med en forpliktelse til en bærekraftig modell”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter