Ny løsning på Alteas-trafikkproblemer på vei

Publisert

Spanias departement for infrastruktur (Fomento) har på nytt lagt frem et plan for å lage en ny ringvei rundt Altea. Byen er godt kjent for sitt problematiske trafikk-bilde med riksvei N-332 som går rett gjennom sentrum, via flere lyskryss.

Rådhuset i Altea har nå satt ned en komite bestående av representanter for alle partier i bystyret i tillegg til “tekniske eksperter”. De vil nå gå gjennom statens forslag.

Det opprinnelige forslaget fra departementet var å flytte N-332- til å gå parallelt med motorveien A7, med flere småveier som koblet riksveien til byens veinett. Forslaget ble stoppet av rådhuset i Altea da det ville ført til at enkelte av byens innbyggere ville ha mistet sine grønnsaks-parseller langs motorveien.

Blant mange av Alteas innbyggere er de som mener at konstant kø gjennom sentrum er godt for handels-standen. Det gir de forbipasserende tid til å se alle butikkene langs N-332 i Altea.

Departement for infrastrukturs opprinnelige løsning på trafikk-problemene ble stoppet av rådhusets søksmål mot staten. Rådhuset ville trolig ha tapt saken men finanskrisen fjernet det økonomiske grunnlaget for store investeringen i regi av det offentlige og med det ble prosjektet skrinlagt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter