“Ny” havn mellom Altea og Calpe

Publisert

Mellom Altea og Calpe har den lille havnen “Puerto Blanco” ligget halvveis oversett og lite brukt i mange år. Lenge har man ønsket å oppruste havnen men prosjektet har ligget uten fremgang hos miljøverndepartementet (Costas) i Madrid. Nå har departementet endelig gitt grønt lys for at man kan gå videre og med det vil man få en ny havn for lystbåter og et nytt område for de som vil spise sjømat og ta et glass på brygga.

Det blir 200 båtplasser for båter opptil 15 meter i lengde ned til vannscootere. I tillegg til butikker og restauranter.

Det siste problemet for å kunne gi nødvendige tillatelser har vært en tvist om hvor grenser på eiendommer går i området. Dette har nå blitt løst opp i og med det har både sentrale og lokale myndigheter kunne gi sine tillatelser. Arbeidet med å utbedre den gamle havnen begynner om “noen måneder” i følge rådhuset i Calpe.

Selskapet som har fått konsesjonen for utvikling og drift av havnen anslår at man vil investere rundt fem millioner Euro i selve havnen og nybygg i havneområdet. Selskapet fikk konsesjonen tilbake i 2020.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter