“Ny havn” i Calpe etter sommeren

Publisert

Selskapet som er tildelt kontrakten for å oppruste den lille havnen “Puerto Blanco” i Calpe, informerer bystyret om at arbeidet vil begynne i september, to år forsinket. Dette for å overholde støyforskriftene. Myndighetene begynte å fjerne de siste forlatte båtene allerede i juni.

Ombyggingen av småbåthavnen Puerto Blanco i Calp vil starte etter sommeren for å overholde støyforskriftene og unngå at naboer og turister blir plaget. Dette har rådhuset forklart etter å ha blitt informert av konsesjonsselskapet Marina PortBlanc om at arbeidene vil starte i september, to år forsinket.

Selskapet informerte ordfører Ana Sala om at konsesjonsområdet allerede er signert av departementet for territoriell politikk, offentlige arbeider og mobilitet, og at arbeidet derfor vil starte i september, skriver rådhuset i en pressemelding. Dette trinnet “var en forutsetning” for at selskapet skulle få tilgang til området. I tillegg vil arbeidene ifølge selskapets kunngjøring begynne i september i samsvar med den kommunale forskriften om støy fra anleggsarbeid om sommeren, selv om det i løpet av august måned er meningen at materialet til arbeidene skal lagres.

I juni i fjor begynte det regionale departementet å fjerne de forlatte båtene fra Puerto Blanco, noe som var det første som ble gjort i denne enklaven etter at prosjektet hadde ligget stille i flere år. Fjerningen var nødvendig for at selskapet som hadde fått konsesjon for Marina PortBlanc skulle kunne overta tomten.

Puerto Blanco-prosjektet er to år forsinket, ettersom arbeidet skulle ha startet i 2021 og den nye havnen etter planen skulle åpne dørene sommeren 2022. Prosjektet ble imidlertid lammet på grunn av et grenseproblem mellom administrasjonene, som ble løst i august 2022 da Costas ga klarsignal til de endringene i grenselinjene som departementet for økologisk omstilling selv hadde bedt om.

Investering på fem millioner

Selskapet forventes å investere fem millioner euro i prosjektet og skal utføre byutviklings-, bygge- og havnearbeider. Marina PortBlanc, som den kommer til å hete, skal huse rundt 200 båtplasser for vannscootere og båter på opptil 15 meter, parkeringsplasser, restauranter og et fritidsområde.

Ordfører Ana Sala er fornøyd og påpeker at “etter mer enn tre års venting siden tildelingen av prosjektet, ser det ut til at denne havnen, som er så symbolsk for Calp og provinsen, nå er nærmere. Samtidig ønsker kommunen å utvide innfartsveien til Puerto Blanco”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter