Norske sykehjem evakuert etter storbrann

Publisert

Flammene var like ved sykehjemmet kunne en sykepleier fra Betanien fortelle Spaniaposten i kveld.

– Det var tilløp til panikk hos naboer og folk i området og flere av beboerne ble selvsagt urolige.

Flammene var like ved sykehjemmet kunne en sykepleier fra Betanien fortelle Spaniaposten i kveld.

– Det var tilløp til panikk hos naboer og folk i området og flere av beboerne ble selvsagt urolige.

Flere norske sykehjem er nå evakuert. En stund var det fare for at flammene ville antenne bebyggelsen i området. Men det er lite sannsynlig som situasjonen er nå, men det er svært mye røyk i området, og derfor kan ikke beboerne vende tilbake ennå.

Tatt godt imot på Reuma Sol

De 19 pleietrengende fra Betanien er allerede på plass på Reuma Sol. De ble først fraktet til Hotel Cactus i Albir, men oppholdet der ble kort. Rundt kl halv ti på kvelden ankom bussen med til dels svært pleitrengende pasienter Reuma Sol hvor de vil tilbringe natten. Reuma Sol har vært uten strøm i hele dag, men direktør Inger Kraver åpnet likevel dørene ved senteret på Foya Blanca i Alfaz del Pi. Der fikk hun hjelp av blant andre sykepleier Marie Schmidt til å ta i mot de evakuerte.

Sykepleiere fra Betanien kunne fortelle til Spaniaposten at de så flammene nærme seg og hørte folk begynte å skrike. De kontaktet så politiet og fikk av dem beskjed om å evakuere. Situasjonen ble betegnet som dramatisk og kaotisk.

 

-Jeg ble kontaktet av den norske konsulen, og forespurt om vi hadde kapasitet til å ta i mot evakuerte pasienter. Vi mobiliserte umiddelbart, og har gjort klare det vi hadde av ledige rom. Det er snakk om 19 pasienter fra Betanien, samt at det muligens kommer seks fra Finca Romeral også. Vi har vært uten strøm hele dagen, og har delt ut stearinlys og invitert på middag til alle gjestene for å gjøre det litt hyggeligere. Så mye mer kan vi ikke gjøre akkurat nå, sier Inger Kraver, som beskriver det hele som forferdelig tragisk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter