15.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Norske restauranter byr på underholdning og husmannskost

Vinteren har vært lang for de norske restaurantene i Alfaz del Pi, men nå skinner solen atter igjen og fjorårets trend fortsetter. Mange nordmenn vil ha norsk mat i Spania. I tillegg til norsk husmannskost kan restaurantene også friste med levende musikk og underholdning. 

Vinteren har vært lang for de norske restaurantene i Alfaz del Pi, men nå skinner solen atter igjen og fjorårets trend fortsetter. Mange nordmenn vil ha norsk mat i Spania. I tillegg til norsk husmannskost kan restaurantene også friste med levende musikk og underholdning. 

– Siden åpningen av Little Norway i september 2011, har det bare gått bedre og bedre. Mye bedre enn forventet, sier en fornøyd daglig leder, Axel Borsheim.

– Vi er veldig fornøyde og håper at den gode utviklingen fortsetter, sier samboer og kollega, Ann Kristin Holtet.  

Gjestene som besøker Little Norway i disse dager er litt yngre og mange har barn. Frem mot sommeren er det nettopp barna som skal stå i fokus og det blir bygget et eget barnehjørne inne på restauranten der de små kan se på film eller leke.
– Vi har alle aldersgrupper her, og vi ønsker å ta godt vare på alle, sier Borsheim.

I februar hadde Little Norway en nedgang på antall gjester, men etterpå har det bare gått oppover.
– Vi vil få litt musikk og underholdning her etter hvert, men vi har hatt hjulene i gang hele tiden, og har ikke fått begynt å tenke på det enda. Vi vil se det an, og dersom det er interesse for det så vil vi ta det opp igjen, sier Borsheim. 

Little Norway er har hatt norsk mat på menyen, men fra og med 1.juni vil de lage en egen internasjonal sommermeny.

– Dette er fordi det klientellet som ferierer her ikke nødvendigvis har samme behov for å spise norsk mat som de som overvintrer her, sier Borsheim og legger til at restauranten i snitt har 94 gjester hver dag, der cirka 80 prosent er nordmenn.

– Til høsten når nordmenn kommer tilbake etter sommerferien vil vi arrangere aktiviteter som allsang, sier Holtet. 

Nå har de nettopp avsluttet skreisesongen og de sier at folk tok helt av.

– Det var kontrollert kaos her. Vi serverte til sammen 700 mennesker som ville ha fersk skrei, lever og rogn. Det er en rett vi kjørte i til sammen tre uker, sier Borsheim og legger til.

– Vi har fått reservasjoner til julaften og nyttårsaften allerede. Og vi er bare i mars. Det er mye jobb, men vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger og det gjør at vi synes det er verdt arbeidet.

Skal feire jubileum
Ranveig With på The Noggy Sheila hadde oppstart 31. mai 2011. Nå skal hun snart feire 1-års jubileum.
– Da blir det band som skal spille musikk og full jubel. Det blir skikkelig feiring, sier With.

Hun er som alltid sprudlende og full av energi. 
– Jeg kunne ingenting i fjor da vi startet. Det har vært en bratt læringskurve, og jeg har lært masse. Vi som mange andre hadde en tøff vinter. Vi har fem fulltidsansatte, og jeg er stolt over at vi har klart oss gjennom vinteren, sier With.

The Noggy Sheila blir besøkt av mange forskjellige nasjoner og har en blanding av norsk og internasjonal meny.

– Vi har ukentlig store grupper som kommer hit for å spise norske vafler. Vi har mange nordmenn, men også engelskmenn, hollendere, tyskere. Engelskmenn er for eksempel helt tullete etter lapskaus, sier With.
Restauranten kjører nå en daglig buffet med nytt tema hver dag.

De har alt fra norsk buffet til amerikansk buffet, og om kveldene spilles levende musikk.
– Jeg liker at det skjer noe og jeg vil at gjestene mine skal ha det gøy, sier With.

Måneden mars har for The Noggy Sheila vært en pekepinn på at de går i riktig retning.
Etter påsken skiftet de ut menyen. Noe har gått ut, men det som har vært mest populært vil fortsette.
– Vi ser at de fleste som har bodd her nede en stund spiser mer og mer internasjonal mat, sier With.
Fra nå av har de utvidet åpningstidene og skal ha flere arrangementer frem mot sommeren.

8. Mai skal det komme et medium for å gi gjestene en mulighet til å kommunisere med ”den andre siden” og 17. mai vil det komme to musikkartister som skal synge og spille musikk fra Shania Twain og Bryan Adams. 
The Noggy Sheila arrangerer også jamsessions hver onsdag og søndag.

– Jamsession er så artig. Det er helt magisk. Det er så mye folk. De hopper opp på scenen og hiver seg med. Spesielt søndagene er bare helt rå, sier With.

Underholdning på lørdager
Steinar Ekerhovd hos Skipperstuen har fått en ny medarbeider på restauranten.

– Han er bare helt fantastisk og har vært en skikkelig motivasjonsspire for oss andre som jobber her, sier Ekerhovd og legger til at han er en gledesspreder både blant ansatte og gjester. 

Jon Remi Nerhus er fra Rosendal, men bor nå i Alfaz del Pi. Han er medlem av supporterklubben til Rosenborg, og har overtalt Ekerhovd til å ha egne fotballkvelder på Skipperstuen.

– Da blir det fotball og pølse med brød, sier Ekerhovd.
De hadde en bra jul, men merket en nedgang i vintermånedene januar og februar.
– Nå ser det ut til å begynne å ta seg opp igjen, så vi kan ikke klage, sier Ekerhovd.

Kjøkkenet utvider nå sine serveringstider og baren vil være åpen ut i de små timer.
– Vi har en fin terrasse og det er mange som liker å benytte seg av den. Ikke bare nordmenn, men også engelskmenn og noen spanjoler, sier Ekerhovd.

Han planlegger underholdningskveld hver lørdag med levende musikk, karaoke og andre underholdningsinnslag.
– Det trengs. Alfaz del Pi er helt dødt på lørdagskvelder, og vi vil gi et underholdningstilbud til de som ønsker å gå ut her oppe i byen, sier Ekerhovd.

Skipperstuen har en del norske retter på menyen som de har justert etter gjestenes ønsker.

– Vi har en ny ”dagens” hver dag som består av norsk husmannskost. Det er veldig populært og vi ser at nordmenn vil ha norsk mat i Spania. Men, vi selger også mye biff, og jeg tør påstå at vi har byens beste, sier Ekerhovd.

– Vi opplever at folk kommer innom her fordi de har hørt om oss av andre som har vært her og spist. Det synes vi er veldig hyggelig for det betyr at de er fornøyde med maten. Nordmenn vil ha norsk mat og nordmenn vil ha kvalitet, og det står vi for, sier Ekerhovd.

Har sin egen stil
Ann Christin Samuelsson hos Scandinavian Home Cooking står over grytene, rører og gestikulerer mens hun leende forteller at hun elsker når det er litt stress.
– Det er da jeg jobber best, sier Samuelsson.

Hun synes at vinteren har vært bra.
– Vi hadde ingen spesiell nedgang i vinter, men vi kommer til å merke det nå fremover. Nordmenn begynner å reise hjem når det nærmer seg sommeren, og turistene som kommer hit i sommer har ikke det samme behovet for norsk mat, sier Samuelsson.

Hun selger mye norsk husmannskost, deriblant kjøttkaker, fiskekaker og sildebord.
– Folk anbefaler meg fordi de liker maten, og det synes jeg er veldig hyggelig. Jeg lager alt fra grunnen av, så det er et kompliment, sier Samuelsson.
Like før jul malte hun restauranten som nå har fått et ansiktsløft. På bordene er det duk og blomster.
Samuelsson har veldig mange faste gjester og enkelte kommer hver dag.

– Jeg har en my ”dagens rett” av norsk husmannskost hver dag. Denne er svært populær. Ikke bare blant nordmenn, men også hollendere, tyskere og engelskmenn har fått øynene opp for sild og kjøttkaker. De liker å prøve noe nytt, sier Samuelsson.

Onsdager og fredager er det musikk og dans på restauranten, og Samuelsson liker at det skjer noe.

– Visst går det bra. Jeg er kanonfornøyd. Jeg har tro på at det går bra så lenge man har sin egen stil og holder seg til den. For meg fungerer det veldig fint, sier Samuelsson.

Relaterte saker

- Advertisement -