Norsk 11-åring døde etter lek på hotell-tak

Publisert

Den 11 år gamle gutten døde etter å ha falt fem etasjer ned fra taket på et hotell. Han skal ha drevet med “parkour” og hoppet ned på en en plastkuppel som ga etter. Gutten falt da ned på hotellområdet fra stor høyde. Slike plast-kupler er installert på taket for å gi naturlig lys inn i bygget.

Det meldes at gutten skal ha tatt seg opp på hotellets tak sammen med en venn. Spanske medier skriver at de skal ha brutt opp en hengelås for å komme seg opp og ut på taket.

Ulykken skjedde søndag 4. desember rundt klokken 15.00.

På taket står tekniske installasjon og air-condition enheter. Der var her guttene praktiserte “parkour” i det han falt ned og gjennom et tak. En britisk sykepleier, som var gjest på hotellet, var blant de første på stedet. Hun skal ha gitt førstehjelp frem til ambulanse kom til stedet. Den norske 11-åringen ble fraktet i ambulanse til det regionale sykehuset i Villajoyosa med politieskorte. På grunn av guttens store skader ble han overført til et sykehus i provinshovedstaden Alicante. Han ble erklært død på sykehuset klokken 11.30 søndag kveld.

Guttens 47-år gamle mor måtte tas hånd om etter å ha gått i sjokk. Den norske familien er bosatt i Alfaz del Pi. 11-åringen var elev ved den norske skolen i Albir.

Store norske leksikon beskriver Parkour som …en aktivitet der utøverne bruker ulike teknikker, for eksempel klatring, løping, hopping og balansering, for å komme seg fra et punkt til et annet. Det tilbys kurs i parkour i flere norske byer, og Norges Gymnastikk- og Turnforbund tilbyr grunnkurs i parkour for trenere.

Spansk politi etterforsker nå om hotellet på noen måte kan klanderes for ulykken. Kilder forteller spansk presse at dette er lite sannsynlig da barna, i følge det som opplyses, måtte bryte seg gjennom en låst dør for å komme opp på taket.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter