Bydelsfiesta i Altea la Vella

Publisert

I Februar måned markerer man den lokale festivalen for bydelen Altea la Vella, det gamle Altea.

Festivalen begynte 6. februar og det er arrangementer her til og med 23. februar. Lørdag 16. februar er det underholdning for barna klokken 16.30. Søndag 17. februar er det opptog klokken 11.30 og kvelden samme søndag er det religiøst opptog klokken 20.00. Søndag 23. januar er det flere opptog og fyrverkeri. Se program for detaljer.

Det opprinnelige Altea

Ved foten av Sierra Bernia fjellet (1129m) ligger den lille og sjarmerende landsbyen, Altea la Vella (Gamle Altea). Frem til 1600-tallet, da man befestet det som i dag er Alteas gamleby, utgjorde dette Altea. Landsbyen gikk den gang under det mauriske navnet  Altaya. I dag er det rundt 650 mennesker som bor i Altea La Vella og ca. 2000 i urbanisasjonene. Les vår reportasje om Altea la Vella.

Hvordan Altaya ble til Altea

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter