Mozartmania-festival i Alfaz del Pi

Publisert

Oktober er den klassiske musikkens måned i l’Alfàs del Pi takket være Mozartmanía-festivalen, som i år feirer sin trettitredje utgave. En begivenhet der klassisk musikk går av stabelen for å imøtekomme den sterke etterspørselen som finnes i kommunen, spesielt blant de internasjonale innbyggerne.

Festivalen er en hyllest til Wolfang Amadeus Mozart, som sammen med Ludwig von Beethoven er den klassiske symfoniens far, minnet kulturbyråd i L’Alfàs, Manuel Casado, etter å ha presentert programmet sammen med direktøren for Casa de Cultura, Vicente Escrig.

Den 33. Mozartmania-festivalen fortsetter lørdag 21. oktober kl. 20.00 med konserten “Música a la llum de Sorolla” med Lliria City of Music Orchestra, under musikalsk ledelse av Pascual Cabanes.

Joaquín Sorolla var den mest internasjonalt anerkjente spanske maleren i sin samtid og en av de ledende skikkelsene i hele den spanske kunsthistorien. I år, 2023, er det 100 år siden han døde, og i den anledning har byen Llíria og byens musikk- og fagmiljøer ønsket å dedikere en forestilling til hans minne.

Forestillingen “Música a la llum de Sorolla” fremføres av profesjonelle musikere fra byen Llíria, vugge for store komponister, dirigenter, lærere og solister som gjennom Llíria City of Music Orchestra vil fremføre et utvalg verk av spanske komponister som var samtidige med den spanske maleren, og som gjenspeiler det intense kreative musikalske panoramaet som fant sted på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

På programmet står verker av W.A. Mozart, J. Turina, Enrique Granados, M. de Falla, A. Álvarez Alonso, J. Serrano, R. Soutullo, J. Vert, F. Chueca, Doña Francisquita av Amadeo Vives og G. Giménez.

Den 33. festivalen Mozartmanía de l’Alfàs del Pi avsluttes lørdag 28. oktober kl. 20.00 med en gruppe bestående av ti musikere fra de viktigste orkestrene i området, som Orquesta Sinfónica Ciudad de Almería, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia og Orquesta Ciudad de Elche.

Billetter til konsertene lørdagene 14., 21. og 28. oktober kan kjøpes i Casa de Culturas billettluke mandag til fredag kl. 9-13. Også en time før hver konsert. Prisene – 5 euro – er de samme som i tidligere utgaver.

Kulturrådmann i L’Alfàs del Pi, Manuel Casado, oppfordrer alle som elsker klassisk musikk til å komme til auditoriet i Casa de Cultura i oktober for å oppleve Mozartmanía-festivalen, “en begivenhet som etter 33 utgaver har beholdt sin essens og etablert seg som en av de mest tradisjonsrike festivalene i Alicante-provinsen, med et tilbud av høyeste kvalitet, til symbolske priser som bringer kultur til hele samfunnet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter