Mobiliserer mot okkupert hus i nabolaget

Publisert

Beboerne i urbanisasjonen Alberca i Polop mobiliserer mot at “husokkupanter” har tatt seg inn i et ubebodd hus i nabolaget. Denne søndagen samlet naboene seg for å aksjonere uten å lykkes. Men ifølge beboerne kommer de ikke til å gi seg før de lykkes.

“Tomt hus uten eier”

Denne urbanisasjonen ligger i Polop og er en av de største i kommunen på grensen til La Nucia kommune. Naboene slo alarm da de på søndag oppdaget at et av husene som lenge har stått tomt har blitt “okkupert”. Dette etter at eieren døde. Naboene slo alarm og tilkalte raskt politiet og Guardia Civil.

“Verken tilstedeværelsen av naboer, Guardia Civil eller det lokale politiet har foreløpig forhindret okkupasjonen av dette huset”. For “ingen var i stand til å kontakte eieren av huset for å klage”, sier naboene til spansk presse.

Det var en nabo som så hvordan et par med fire barn tok seg inn i huset uten nøkkel, ifølge de samme kildene, som legger til at “huset verken har strøm eller vann”.

Nabo-foreningen prøver nå å finne husets nåværende eier, en mulig arving av dødsboet. Det er eieren av boligen som må levere inn en klage til Guardia Civil i Altea”, så politiet kan aksjonere. På den annen side har flere av naboene oppsøkt rådhuset i Polop for å finne ut hva de kan gjøre eller hva kommunen kommer til å gjøre med situasjonen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter