«Mistet» pasienten, ambulansepersonell høye på kokain og marihuana

Publisert

Ambulansepersonell fra sykehuset i Villajoyosa skal natt til 1. mai ha mistet en pasient på vei fra Benidorm. I følge de to på bilen skal pasienten ha våknet opp underveis til sykehuset, blitt voldelig og stukket av. Politiet skal senere ha funnet mannen bevisstløs i en grøftekant. Etter testing for alkohol og narkotika ble det klart at ambulansefolkene var under påvirkning av kokain og marihuana.

Pasienten som natt til 1. mai forsvant fra sykebilen han ble fraktet med skal ha trengt medisinsk hjelp etter å ha vært i slåsskamp på et utested i Benidorm. Fire menn av britisk nasjonalitet skal ha vært involvert, hvorav den ene ble hardt skadet. Politiet skal selv ha tilkalt ambulansen fra distriktssykehuset i Villajoyosa, etter å ha vurdert mannens tilstand som alvorlig. Da politiet senere skulle følge opp saken, hadde ingen på legevakten i Villajoyosa hørt om han. Politiet oppsøkte deretter ambulansefolkene som hadde fraktet briten og ble fortalt at han hadde stukket av underveis.

I følge de to på bilen hadde pasienten våknet under turen til sykehuset, blitt voldelig og stukket av da de åpnet døren. Senere fant politiet mannen bevisstløs i en grøftekant.

Den samme sykebilen ble så tilkalt for å hente ham på nytt. Denne gangen var imidlertid politiet tilstede og la merke til at ambulansemennene oppførte seg rart. Etter testing for alkohol- og narkotika viste det seg at de to var under påvirkning av kokain og marihuana.

Kilder til Alicante-avisen Información bekrefter den utrolige historien. På spørsmål om hendelsen skal de ansvarlige ved distriktssykehuset i Villajoyosa (Hospital Comarcal de la Marina Baixa), et offentlig sykehus under regional ledelse, ha vist til det private firmaet som hadde ansvaret for ambulansetjenesten. De to ambulansefolkene er inntil videre suspendert. Hendelsen kan få alvorlige følger for de to, i det den spanske straffeloven inneholder særskilt strenge bestemmelser for helsepersonell som unnlater å hjelpe folk i nød.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter