15.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Millioner av falske 500-Euros sedler fra La Nucia

Funnet av en ryggsekk med 500-Euro sedler med en påtrykt verdi av til sammen 4,3 Millioner satte politiet på sporet av et moderne trykkeri i La Nucia. I forkant hadde man fått anmeldelser fra flere personer i Cervello (Barcelona) som hadde blitt lurt med falske sedler.

Det var fingeravtrykk på sedlene fra en tidligere dømt forfalsker som ledet politiet til adressen i La Nucia. Mannen ble dømt for dette tilbake i 2009, da med Gandia (Valencia) som base. Den gangen fant man nærmere åtte millioner Euro i falske 500-Euro sedler. Det var trolig det største beslaget av falske sedler gjort i EU.

Slo til i La Nucia

Politiet drev med overvåking av lokalet over flere dager før de slo til. Man fant ingen falske sedler etter å ha ransaket lokalet. De pågrepne sier man skulle drive med helt ordinær trykke-virksomhet. Minst seks personer er bekreftet pågrepet i saken.

Telefon-overvåkning ble gjort av de mistenkte over tid. Dette avslørte at de også planla å lage falske dollar-sedler samt reales (Brasil).

Den store penge-forfalskningen hadde i følge politiet ligget på pause under pandemien på grunn av problemer med å få nødvendig materiell levert fra Kina.

Bakmennene skal ha fått finansiering fra både Belgia og Marokko for å kjøpe inn moderne utstyr for offset-trykk.

Relaterte saker

- Advertisement -