Middelaldermarked i La Nucia 5. til 7. juli

Publisert

La Nucía reiser til middelalderen fra 5. til 7. juli, gjennom det 18. middelaldermarkedet. Denne aktiviteten markerer 319-årsjubileet for grunnleggelsen av La Nucía (1705-2024). I år omfatter det en middelalderleir, ridderkamper, orientalske danser, middelalderfigurer, trubadurer, ildshow, verksteder for barn og håndverksdemonstrasjoner. Det er gratis adgang for publikum.

Det 18. middelaldermarkedet i La Nucía kan besøkes neste uke: fredag 5., lørdag 6. og søndag 7. juli fra kl. 18.00 til midnatt, og vil foregå i gatene mellom rådhuset (plaça Major) og det gamle Lavadero (plaça Sant Antoni).

Middelaldermarkedet er et initiativ fra rådhuset i La Nucía for å feire byens 319-årsjubileum (1705-2023), og det arrangeres av AMATA (Asociación para la Mejora de la Artesanía Tradicional y Actual), som sørger for at alle bodene utelukkende er laget av håndverkere og kvinner. Middelaldermarkedet byr på kunsthåndverk, gastronomi, gateteater, dans, musikk, håndverksdemonstrasjoner og massevis av underholdning i løpet av tre intense dager.

40 boder med utstillere

Mer enn førti autentiske håndverkere har reservert plass for å selge det de har laget med sine egne hender. Gatene i gamlebyen i La Nucía vil fylles med boder med et bredt utvalg av autentisk kunsthåndverk: keramikk og keramikk, glass, smykker og designsmykker, utskåret tre og marquetry, håndlagde såper og håndlaget kunsthåndverk.

Publikum kan blir med

I år kan publikum bli ekte håndverkere: Steinhuggeren setter opp et deltakende verksted med 4 plasser, der både barn og voksne kan lære de første trinnene i håndverket, og pottemakeren inviterer publikum til å lage sin egen skål på pottemakerens dreieskive.

Gastronomisk hjørne

I det gastronomiske hjørnet finner vi matboder: håndlagde oster og pølser, tørket frukt, syltetøy og søtsaker, i tillegg til en middelaldersk taverna, en “pulpería” og et telt med arabisk mat. Og mens foreldrene henter krefter der, kan barna more seg med brettspill eller ta en tur i den mytologiske karusellen.

Attraksjoner for barn

I tillegg til middelalderens dekorasjoner og boder vil trubadurer, styltevandrere, riddere, dansere, musikere og andre figurer mingle med publikum, slik at de aldri kommer til å kjede seg.

For å fullføre middelalderstemningen vil det bli satt opp en liten middelalderleir på Plaça Sant Josep, der det vil være demonstrasjoner og workshops i middelalderkamp, bueskyting og fekting. Markedet avsluttes hver kveld med et ildshow på Plaça Major.

Gratis parkering

Alle som besøker middelaldermarkedet i La Nucía, kan parkere gratis i en radius av 50 meter fra markedet på Les Nits-parkeringen (400 plasser), som ligger på Avenida Porvilla foran helsesenteret og i parkeringshuset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter