Middelalder-borg skal restaureres

Publisert

Borgen som troner over Relleu var en gang et festningsverk på nesten 2000 m2. Borgen var nøkkelen for kontroll av veiene som knyttet sammen Alicante, Alcoy, Xixona og Villajoyosa. I gammel tid var det ingen vei langs denne delen av kysten preget av bratte fjell.

I dag kan man skimte konturene av borgen fra de gamle murene. Bare et par gamle tårn ruver fortsatt over dalen. Fra dem kan man se til den neste borgen, Castillo dels Alcalans som beskytter elven lengre nede i dalen.

Denne strukturen er en av de som fortsatt står oppe.

Skal restaureres i faser

Rådhuset har besluttet at borgen skal restaureres. Man har utnevnt en direktør for prosjektet som former ut en fremdriftsplan så de store prosjektet kan bli en realitet bit for bit. Siden 2020 har man jobbet med prosjektet i regi av myndighetene for Alicante-provinsen. I planen estimerer man kostnadene ved prosjektets mange faser samt setter rekkefølge og definerer hva som bør prioriteres. Man regner med at penger fra EU vil være med å finansiere jobben.

Forhindre videre forfall og forbedre adgang til borgen fra landsbyen blir blant de første oppgavene.

Flere turister

Man håper borgen vil trekke flere turister til Relleu. Man har nylig bygget en tursti som går i fjellveggen ved demningen. Stien leder frem til utsiktsplattformen med glassgulv.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter