Mesterfagskolen i Spania har 10 årsjubileum -over 200 fagarbeidere har tatt mesterbrev

Publisert

Mesterfagskolen kan i år feire10 årsjubileum i Spania. I løpet av disse ti årene har over 200 fagfolk tatt mesterbrev. Nå inviterer skolen både tidligere og nåværende elever, samt en rekke andre personer, til stor jubileumsfest i Albir 28. mars. Jubileumsfesten avvikles på Hotel Sol Palace.

Mesterfagskolen kan i år feire10 årsjubileum i Spania. I løpet av disse ti årene har over 200 fagfolk tatt mesterbrev. Nå inviterer skolen både tidligere og nåværende elever, samt en rekke andre personer, til stor jubileumsfest i Albir 28. mars. Jubileumsfesten avvikles på Hotel Sol Palace.

Mesterbrevutdanningen foregår i lokalene til Den Norske skolen i Alfaz del Pi. Det tilbys fire kurs – alle på 11 uker.

-Del 1 til mesterbrevet gjelder etablering og ledelse. Del 2 er faglig ledelse. I tillegg tilbyr vi etablererskole for de som ikke har fagbrev og vi har også en egen bedriftslederskole for de som ønsker å lære mer innen økonomi, ledelse og markedsføring, opplyser Bård R. Førre hos Mesterfagskolen til SpaniaPosten.

For å kunne ta mesterbrevet kreves godkjent norsk fagbrev. Så langt er det altså over 200 nordmenn som har benyttet seg av tilbudet i Spania. Folkeuniversitet i Haugesund samarbeider med Mesterfagskolen. I tillegg til Bård F. Førre underviser Gunnar Isdahl, Ådne Bratthammer og Alf Kristian Kvalevåg ved skolen.

-Hele 99,8 prosent av de som har gått på vår skole har bestått eksamen, sier Førre

Det er maksimalt 16 studenter per kurs. Mesterfagskolen ønsker ikke flere av gangen, slik at de til enhver tid har full oversikt og kan tilby undervisning av god kvalitet. Det er skole fem dager i uka, fra klokka åtte om morgen til sju om kvelden. Det er siesta mellom klokka 13.00 og 15.00.

-I helgene tilbyr vi sosiale aktiviteter og mange reiser på egenhånd og utforsker alt hva Spania kan tilby. Vi tilbyr et intensivt, men godt kurs, mener Bård F. Førre.

-Hvilke fordeler er det for elevene å ta Mesterfagskolen i Spania fremfor å ta utdanningen i Norge?

-Det er mange fordeler ved å ta utdanningen i Spania. Du arbeider intenst i to ganger 11 uker i stedet for to år. Du arbeider med prosjektoppgaver og hjemmearbeid i grupper. Du slipper å tenke på lange arbeidsdager hjemme og så skole om kvelden, og på toppen av det hele kommer klimaet. Man unnslipper kulde, snø og lave temperaturer.

Det er mulig åta mesterbrev innen 72 forskjellige fagområder. De fleste velger å ta mesterbrevet innen tømrer, rørlegger, maler- og murerfaget. Frisør, gullsmed og blomsterdekorasjoner er andre populære fagretninger. I tillegg til norske elever har skolen hatt svensker og dansker.

Nye kurs starter 7. januar 2015.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter