– Alfaz-ordføreren ljuger om egen CV

Publisert

Det er opposisjonen ved Partido Popular i Alfaz del Pi som hevder byens ordfører Vicente Arqués (PSOE) har bløffet på seg en doktorgrad han egentlig ikke har. I følge partiet har ordføreren operert med forskjellige akademiske titler på Valencia-PSOE´s nettsider og på siden til parlamentet i Valencia (Cortes Valencianas), hvor Arqués er representant ved siden av ordførervervet.

Fredag 26. oktober var ordføreren pålagt å holde et ekstraordinært bystyremøte for å forklare seg om saken. Først på dagsorden stod  påstandene om CV-juks.  Arqués skal imidlertid ikke ha ønsket å svare på spørsmål, verken om doktorgraden eller påstandene om korrupsjon, noe PP-lederen mener er fast praksis for ordføreren.

maite_huerta_pp_alfaz_ii_1.3.14.jpgOpposisjonens-leder Maite Huerta sier til media at Arqués og resten av PSOE-byrådet forsøker å tie i hjel enhver anklage de får mot seg. Når kritikken blir presentert, svarer ordføreren med motangrep og beskylder opposisjonen for å oppkonstruere anklagene, sier hun.

Når det gjelder spørsmålet om doktorgraden, har PP etter møtet i bystyret lagt ut et brev på Facebook der de hevder at Arqués har løyet om nær sagt alt på sin CV og av den grunn bør trekke seg som ordfører. Eventuelt må han legge frem dokumentasjon på doktorgraden og gi tilgang til selve avhandlingen, slik at opposisjonen kan få lest den, skriver partiet.

Siste månedene har flere politikere blitt avslørt for å ha “pyntet” på sitt resume med utdannelse de ikke har.

Ordfører Arqués og en håndfull andre fra PSOE-byrådet er under etterforskning for bedrageri og korrupsjon i forbindelse med flere separate byggesaker. Under det ekstraordinære bystyremøtet 26. oktober skal PP´s lokallagsleder i Alfaz del Pi, Maite Huerta, ha hatt med seg store mengder dokumenter om ordførerens påståtte korrupsjon og misbruk av offentlige midler.

Les også: Etterforsker arkitekten til Alfaz-byrådet

Les også: El Mundo: Ordføreren i Alfaz del Pi har 21 kjennelser mot seg

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: