Matteus (14) fra Alfaz del Pi imponerte landslagstrenere

Publisert

110 av landets mest talentfulle fotballgutter i alderen 14-15 år deltok på Equinors Talentleir de siste dagene. Matteus Garvik fra Stavanger / Alicante er en av de unge utøverne som en dag håper å spille med flagget på brystet.  

 − Det betyr alt i verden. Jeg ønsker å representere Norge og vise norske kvaliteter på banen, sier Matteus Garvik fra C.F Alfas Del Pi. 

Spiss-spilleren, som er født i Stavanger, men i dag bor i Alfaz del Pi hvor han spiller for C.F Alfaz Del Pi. Han har trent mot dette øyeblikket lenge, og er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren. 

− Jeg skal fokusere på å lese spill og være en potent spiss som også arbeider hardt defensivt, sier han.

Går i Haalands fotspor 

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland. 

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Equinor Talentleir er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av. Vi håper at Matteus motiveres til å legge inn det lille ekstra støtet for å utvikle seg videre, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor

Drømmer om å representere Norge 

Garvik har allerede bevist seg en tofotet spiller, i tillegg til at han er eksplosiv og veldig god teknisk. Det kommer godt med på veien mot drømmen som å representere Norge og kunne leve av å spille fotball.  Spillere som Haaland, Ødegård og Zlatan har vært en stor inspirasjon og noe å strekke seg etter for Garvik.  

Målrettet talentutvikling 

Som et resultat av dedikert arbeid i de norske fotballklubbene, er det spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er sikker på verdien av satsningen. 

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon, og under talentleiren får de anledning til å pushe og motivere både seg selv og hverandre. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, og Matteus kan bli en av dem, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland. 

En unik sjanse til å vise seg frem 

Under årets Equinor Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig “Future Team”. Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med “Future Team” gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå. 

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter