Mandelblomstens festival 5.-26. februar

Publisert

Vakre lyserosa mandeltre i blomst pryder store deler av det spanske landskapet i februar måned. Underverket er raskt over i det vind eller litt regn brått gjør slutt på vår-fenomenet. Men om man forflytter seg litt rekker man å oppleve dette naturens under en gang i løpet av februar måned.

Landsbyen Alcalalí, i Jalon dalen, dedikerer for sjuende gangen hele februar til mandeltreets blomst. Denne søndag 12. er det kokke-konkurranse. Man kan smake på kaker og andre retter med mandel som ingrediens. Søndag 19. er det en workshop hvor man kan få lære om nyttige planter som vokser vilt i området.

Alcalalí: Landsbyen ligger i Vall de Pop og grenser inntil Jalón. Alcalalí har rundt 1500 innbyggere, mange av den jobber med landbruk.
Alcalalí: Landsbyen ligger i Vall de Pop og grenser inntil Jalón. Alcalalí har rundt 1500 innbyggere, mange av den jobber med landbruk.

I tillegg til en rekke organiserte spaserturer ut i området rundt landsbyen holder byens etnologiske museum oppe fra 10.30 til 13.30 de fleste dagene. Man kan også ta turen opp i byens gamle tårn som gir utsikt over landsbyen, åkrene og fjellene som omkranser dalen.

Tårnet ble satt opp for å beskytte området fra både landeveisrøvere og pirater.

Folk anbefales å melde seg på turene på forhånd. Mer info på websiden.

Her kan du oppleve mandel-blomstringen på Costa Blanca og Costa del Sol

Costa Blanca nord Guadalest dalen som går fra La Nucia og oppover er full av mandeltrær. Trærne høyest opp, blomstrer sist. Vår egen favoritt er rundt Xirles i Polop. Bildene i artikkelen er fra landsbyen Abdet litt opp i dalen fra Guadalest. Jalon dalen er et annet godt sted å se det vakre vårfenomenet.

Costa Blanca syd
I Vega Baja er det i Orihuela, Pilar de la Horadada og i San Miguel det dyrkes mandler.

Murcia
Området rundt landsbyene Calasparra, Cehegín, Cieza, Mula og Bullas er blant de vakreste i Spania for å se mandeltrær i blomst.

Malaga og Costa del Sol
Etter oliventreet er mandeltreet det vanligste frukttreet i Malaga-provinsen. Øst i provinsen ikke langt fra Nerja kan man dra til Axarquía. Naturparken Montes de Málaga er full av blomstrende rosa trær nå. Den ligger vakkert til like nord-øst for Malaga by.

Fra Fuengirola kan man kjøre via Alhaurin el Grande til Cártama. Fra Marbella kjører man via Ojén til Guaro. Landsbyen markerte siste søndag i januar ”Día del Almendro”, mandeltreets dag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter