Mandeltreets egen festival 2. – 24. februar

0
2915
Alcalalí: Landsbyen ligger i Vall de Pop og grenser inntil Jalón. Alcalalí har rundt 1500 innbyggere, mange av den jobber med landbruk.
Alcalalí: Landsbyen ligger i Vall de Pop og grenser inntil Jalón. Alcalalí har rundt 1500 innbyggere, mange av den jobber med landbruk.

Vakre lyserosa mandeltre i blomst pryder store deler av det spanske landskapet i februar måned. Underverket er raskt over i det vind eller litt regn raskt gjør slutt på vårfenomenet.

Landsbyen Alcalalí, i Jalon dalen, dedikerer for sjette gangen hele februar til mandeltreets blomst. En rekke arrangementer er forberedt for å gjøre landsbyen og det vakre området rundt verdt et besøk. Det blir turer ut på landet, mat og søtsaker med mandler som ingredienser.

I tillegg til en rekke organiserte spaserturer ut i området rundt landsbyen holder byens etnologiske museum oppe fra 10.30 til 13.30 de fleste dagene. Man kan også ta turen opp i byens gamle tårn som gir utsikt over landsbyen, åkrene og fjellene som omkranser dalen.

Lørdag 12. – Klokken 10.00 – Plaza del Pueblo

Entobotanisk spasertur på 4.5 kilometer. Turen er forventet å ta 2.5 timer.

Søndag 13. – Klokken 10.00 – Plaza del Pueblo

Musikalsk spasertur på 4.5 kilometer. Turen er forventet å ta 2.5 timer og den passer også for de i rullestol etc.

Lørdag 19. – Klokken 10.00 – Plaza del Pueblo

Musikalsk spasertur på 6 km. Turen tar rundt 3 timer.

Søndag 20. Klokken 09.00 – Plaza del Pueblo

Spasertur på 14 kilomter. Turen er forventet å ta 4.5 timer med total stigning på 600 meter.

Folk anbefales å melde seg på turene på forhånd. Mer info på websiden.

Her kan du oppleve mandel-blomstringen på Costa Blanca og Costa del Sol

Costa Blanca nord Guadalest dalen som går fra La Nucia og oppover er full av mandeltrær. Trærne høyest opp, blomstrer sist. Vår egen favoritt er rundt Xirles i Polop. Bildene i artikkelen er fra landsbyen Abdet litt opp i dalen fra Guadalest. Jalon dalen er et annet godt sted å se det vakre vårfenomenet.

Costa Blanca syd
I Vega Baja er det i Orihuela, Pilar de la Horadada og i San Miguel det dyrkes mandler.

Murcia
Området rundt landsbyene Calasparra, Cehegín, Cieza, Mula og Bullas er blant de vakreste i Spania for å se mandeltrær i blomst.

Malaga og Costa del Sol
Etter oliventreet er mandeltreet det vanligste frukttreet i Malaga-provinsen. Øst i provinsen ikke langt fra Nerja kan man dra til Axarquía. Naturparken Montes de Málaga er full av blomstrende rosa trær nå. Den ligger vakkert til like nord-øst for Malaga by.

Fra Fuengirola kan man kjøre via Alhaurin el Grande til Cártama. Fra Marbella kjører man via Ojén til Guaro. Landsbyen markerte siste søndag i januar ”Día del Almendro”, mandeltreets dag.