Maktkamp i Benidorm

Publisert

Det har skjedd mye rundt Benidorms ordfører, Manuel Pérez Fenoll (PP), den siste tiden. Så mye at både statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero og opposisjonsleder Mariano Rajoy har blandet seg inn i den pågående striden.

Det har skjedd mye rundt Benidorms ordfører, Manuel Pérez Fenoll (PP), den siste tiden. Så mye at både statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero og opposisjonsleder Mariano Rajoy har blandet seg inn i den pågående striden.

Det hele begynte med at PSOEs tolv bystyrerepresentanter i Benidorm fremmet et mistillitsforslag mot Pérez Fenoll, som de mener ikke skjøtter sin stilling som han bør. En representant fra PP, José Bañuls, stilte seg også bak forslaget, noe som var nok til at det fikk flertall.

Dermed nærmer man seg stridens kjerne. PSOE og PP har angivelig på nasjonalt basis en uskreven avtale om ikke å dolke hverandre i ryggen. Bañuls mener imidlertid at han har gjort det eneste riktige for å få slutt på en politisk uholdbar situasjon. Det samme mener PSOEs tolv representanter som sier de er rede til å melde seg ut av partiet for å unngå disiplinære sanksjoner, hvis det er det som skal til for å få mistillitsforslaget gjennomført.

En rekke forviklinger har oppstått i kjølvannet av mistillitsforslaget, og beskyldningene bokstavelig talt hagler fra begge sider. Talsmann for PP i Benidorm, Antonio Pérez, sier at PSOE har tråkket ”både på sin rose og dens torner”. Mens talsmann for PSOE, Augustín Navarra, hevder at PP har forsøkt ”å kjøpe viljen” til flere av PSOE representantene som står bak forslaget.

Så vel regionale som nasjonale politikere har engasjert seg i de politiske forviklingene i Benidorm. PP leder Mariano Rajoy har kommet med kraftig kritikk av PSOE representantenes oppførsel, mens statsminister Zapatero hevder at PP flere ganger har veltet PSOE politikere i ledende stillinger som følge av mistillitsforslag.

Fra PSOEs side påpekes det dessuten at PP, som i praksis har regjert i Benidorm siden 1991,kom til makten ved Eduardo Zaplana via nettopp et mistillitsforslag som ble støttet av en avhoppet PSOE representant.

Maite Iraola, moren til PSOEs nasjonale generalsekretær Leire Pajín, er blant de tolv PSOE representantene som står bak mistillitsforslaget mot Benidorms ordfører. I verste fall kan det ende med at Pajín må tvinge sin mor ut av partiet hvis hun fortsetter å stille seg bak forslaget som skal behandles den 22. september.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter