Mai-korsets i Alfaz del Pi

Publisert

I over 130 år har man markert “Fiesta de la Creuta” i Alfaz del Pi. Tradisjonen med å markere at våren er kommet feires over store deler av Spania og Latin-Amerika, ofte kalt “Cruz de Mayo” eller mai-kors. I Latin-Amerika knytter man feiringen til at man går inn regionens vår som innebærer regntid og store avlinger.

I Alicante har man markert “Santisima Cruz” i snart 400 år. Under tradisjonen Granja de Rocamora (Rocamora gården) velsigner her “de fire vindene” så årets avling skal bli god.

I Alfaz del Pi arrangerer man mai-festivalen i 2023 fra og med fredag 5. mail til og med 7. mai.

I Alfaz del Pi er det er stein-korset i Calle Ferreries som tradisjonelt er sentralt for festlighetene, selv om mesteparten handler om fest og morro. Man arrangerer konserter med bar i tillegg til hoppeslott for barna.

Program for årets mai-fiesta i Alfaz del Pi

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter