Mai-korsets i Alfaz del Pi

Publisert

I over 130 år har man markert «Fiesta de la Creuta» i Alfaz del Pi. Tradisjonen med å markere at våren er kommet feires over store deler av Spania og Latin-Amerika, ofte kalt «Cruz de Mayo» eller mai-kors. I Latin-Amerika knytter man feiringen til at man går inn regionens vår som innebærer regntid og store avlinger.

I Alicante har man markert «Santisima Cruz» i snart 400 år. Under tradisjonen Granja de Rocamora (Rocamora gården) velsigner her «de fire vindene» så årets avling skal bli god.

I Alfaz del Pi arrangerer man mai-festivalen i 2023 fra og med fredag 5. mail til og med 7. mai.

I Alfaz del Pi er det er stein-korset i Calle Ferreries som tradisjonelt er sentralt for festlighetene, selv om mesteparten handler om fest og morro. Man arrangerer konserter med bar i tillegg til hoppeslott for barna.

Program for årets mai-fiesta i Alfaz del Pi

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter