Må bygge “mur” i sjøen foran Villajoyosa

Publisert

For å stoppe erosjonen av strendene i Villajoyosa skal det bygges en slags mur utenfor Paradís-stranden. Tiltaket er besluttet i ekspress-fart i etterkant av skadene man så her etter uværet tidligere i april.

Bølgene slo over avenyen som går langs strand-promenaden her. Stranden som var foran avenyen er nesten borte.

Det er enheten for strandsonen i det spanske miljøvern-departementet, Costas, som har besluttet dette. Det har vært møter mellom rådhuset og representanter for departementet for å drøfte mulige løsninger på problemet. Rådhuset håper man kan bygge en struktur lik den man har laget i andre deler av kommunen hvor man i 2014 laget en mur på 340 meter med 16 meters bredde for å beskytte stranden bak.

Et menneskeskapt problem

Langs hele spanske-kysten ser man store problemer relatert til erosjon av strendene. Det store presset det har vært for utbygginger i turist-kommuner har ført til bebyggelse for tett på havet. Økosystemer som tidligere har bremset bølgenes kraft er borte.

Dette gjelder både sand-dyner og vegetasjon. Tang som normalt beskytter mot erosjon i det den flyter opp på strendene om vinteren fjernes med tanke på turistene og med det spiser vinterstormene opp stranden raskere.

Strandområder hvor tidligere kystlinjen har kunne fått flytte seg inn og ut over tid er nå bebygget. Sand og sedimenter som tidligere kom ut i havet via elver når ikke lenger ut i havet på grunn av tørke eller bebyggelse. Med det er det mindre materiale som kan hjelpe strendene å vokse på nytt etter hver storm.

Spania er i tillegg et av de land i EU som er mest sårbare ovenfor klimaendringene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter