Lover livlig Middelaldermarkedet i La Nucia

Publisert

Den over 300 år gamle byen La Nucia, var opprinnelig en del av barniet “Polop”. Siden ble den uavhengig og har i dag utviklet seg mye. Gamlebyen er fortsatt like autentisk og en god kulisse for det nå så tradisjonelle middelaldermarkedet 8-10 juli. Programmet for årets marked er variert og arrangør Elvira Geurts i Amata forteller at folk blant annet kan vente seg underholdning med trubadurer, sjonglører på stylter, ildslukkere, en historieforteller, gateteater, middelalderske bordspill og karuseller for barn. Og som vanlig blir det mye god tradisjonell mat, så ta med god apetitt.

Til årets festival har Amata, håndverksorganisasjonen bak markedet, nøye valgt ut 70 håndverksboder med et bredt spekter av forskjellige produkter. Markedet vil ha noe for enhver smak og mange av håndverkerne vil være på jobb. Det er ventet stor interesse for bodene til Vito, som er en tsjekkisk smed, Aurélie, som spinner ull, og Chema, som vil vise hvordan bøker ble bundet i middelalderen.  

To forskjellige grupper med musikere vil passere langs de smale markedsgatene, etterfulgt av ulike middelalderen figurer som narrer, adelsmenn, tiggere og soldater.

Middelaldermarkedet i La Nucia holder åpent på fredag 8., lørdag 9. og søndag 10. juli fra rundt seks på ettermiddagen og til midnatt. Bodene er satt opp i de trange gatene på baksiden av rådhuset. Det er god plass til å parkere bilen i nærheten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter