Lover at ingen hunder skal avlives

Publisert

Hverken hunder eller katter fra det kommunale dyresenteret Asociacion Auxilio Animales i Alfaz del Pi vil bli avlivet. Det lover PSOEs kommuneledelse som etter beslutningen om å stenge senteret har bestemt at dyrene skal omplasseres. Opposisjonspartiet Partido Popular ga nylig uttrykt for bekymring for dyrenes fremtid, noe som har gjort det nødvendig for kommuneledelsen å presisere at dyrene skal vernes og tas godt hånd frem til de er omplassert.

Torsdag 6. november inspiserte det lokale politiet og veterinæren i Alfaz del Pi på nytt lokalene til dyresenteret Asociacion Auxilio Animales i Alfaz del Pi for å kontrollere helsetilstanden til de totalt 68 hundene og 27 kattene ved mottaket.

Dyrene på senteret har i lang tid levd under uverdige forhold. Kommuneledelsen i Alfaz del Pi bestemte derfor nylig at senteret skulle legges ned innen 15 dager.

Etter at ordre om stenging ble gitt, har det imidlertid dukket opp spørsmål og usikkerhet knyttet til hva som vil skje med dyrene fremover. I en pressemelding fra kommunen forsikrer kommuneledelsen om at ingen av dyrene vil bli avlivet, men at de vil tas godt vare på frem til de er omplassert.

Kommunen sier i uttalelsen at stengingen av mottaket ikke er ensbetydende med at kommunen nå slutter å bry seg om de vanskjøttede dyrene «snarere tvert imot». Talsmann for kommunen Antoni Such (PSOE) opplyser at man er i forhandlinger med flere nabokommuner om omplassering av dyrene.

Such uttaler seg også kritisk til Partido Populars offensiv i forbindelse med stengingen og anklager opposisjonspartiet for å forsøke å slå politisk mynt på saken.

PP i Alfaz ga nylig uttrykt for bekymring for hva som vil skje fremover, noe som har gjort det nødvendig for kommuneledelsen å presisere at alle dyrene skal vernes og omplasseres.

Det kommunale dyresenteret i Alfaz har vært drevet av et privat firma som ikke har overholdt kravene til forsvarlig drift. Etter lengre tids press om å få stoppet virksomheten ved senteret har kommunen bestemt at det skal stenges. Beslutningen ble signert 4. november. Innen to ukers tid må alle dyrene være omplassert.

Av Fredrik og Ole

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter