Lovas eiendom med god start

0
552
img_1308.jpg

Så og si midt i Albir sentrum åpnet nordmannen Jim Løvås i mai i år eiendomsmeglervirksomhet. Lovas Eiendom SL har hatt en god start og det lover godt for fortsettelsen. Oslo-mannen Jim Løvås har bred erfaring fra å jobbe med eiendom i Spania, så kundene kan føle seg trygge på at handelen blir gjennomført på en skikkelig måte.

Bare noen meter fra hovedgata i Albir, med adresse Bulevar de los Musicos 21, lokal 3, ligger altså Lovas Eiendoms sine lokaler, som er nyoppusset, moderne og med designpreget interiør. Tiltalende er en dekkende beskrivelse av lokalitetene til den nyetablerte eiendomsmegleren.

–    Jeg har noen danske venner som driver med design. De har hjulpet meg med innredningen, forklarer Jim Løvås overfor Spaniaposten.

Konkurransen er hard i det spanske eiendomsmarkedet, men Jim Løvås frykter ikke fremtiden. Basert på noen få måneders drift er han optimistisk. Jim Løvås sier:

–    Vi har fått god respons og mange gode tilbakemeldinger fra kundene. Dette har gått helt etter planen og nå som ferien er over regner jeg med at antall omsetninger vil øke betraktelig. Det går mot en aktiv høst.


Bred erfaring fra Spania

Jim Løvås har jobbet med eiendom i Spania i over ti år. Fra april 2003 til desember 2009 var Løvås Director Comercial Internacional (salgsdirektør) i Bancaja Habitat som nå heter Bankia Habitat, eiendomsforetaket til Bancaja/Bankia. Her var nordmannen ansvarlig for alt internasjonalt salg med blant annet ansvar for samarbeidet fra tidligere Gjensidige Nor Eiendom til DnBNor Eiendom. Jim Løvås hadde også ansvaret for kontorene med personal i London og München samt alle andre internasjonale samarbeidspartnere. Fra januar 2010 har Jim Løvås via sitt enkeltmannsforetak, som var forløperen til Lovas Eiendom SL, DnB Eiendoms eksklusive samarbeidspartner i Spania

Opprinnelig kommer Jim Løvås fra Nannestad, men han han har bodd lenge i  den norske hovedstaden og regner seg slik sett som Oslo-borger. Etter studier på BI vendte 38-åringen nesa mot Barcelona og Madrid for ytterligere studier før det altså bar rett inn i jobb for Gjensidige NOR, som det het den gangen.

–    Jeg har fått god erfaring og lært mye av mitt opphold i Spania. Alt jeg nå har sikret meg av kompetanse om spanske forhold kommer mine kunder til gode, sier Løvås.

Solid portefølje
Lovas Eiendom har allerede opparbeidet seg en omfattende portefølje og kan primært tilby både nye og brukte boliger i områdene Playa del Albir, Alfaz del Pi, altea, Calpe, Las Nucia og Polop. Er det ønskelig å finne seg egnet bolig i andre områder, så er Jim Løvås behjelpelig med det. Det samme er tilfelle om det ikke finnes objekter som passer i den nåværende porteføljen søker Løvås etter alternative boliger, så på strekningen Alicante – Denia skal det ikke by på spesielle utfordringer å finne aktuelle boliger tilpasset enhver smak og bankkonto.

–    Husk at vi til enhver tid søker kontakt med kunder som ønsker å selge sine boliger, da vi har stor portefølje med registrerte kunder som søker boliger med spesifikke spesifikasjoner i vårt operasjonsområde, sier Løvås.

–    Jeg har et omfattende nettverk, kjenner mange utbyggere og andre som driver med eiendom. I tillegg har jeg fortsatt god dialog med min tidligere arbeidsgiver DNB, så jeg føler at jeg har en solid plattform å drive virksomheten på.

–    Det kan virke som om du har satset på kun dyre eiendommer?

–    Både ja og nei. Det er nok en kombinasjon av tilfeldigheter og det at jeg er forholdsvis selektiv i hvilke oppdrag jeg påtar meg, men som sagt er det spesielle ønsker utover det som finnes tilgjengelig i dagens portefølje, så strekker jeg med langt for å finne det som passer for kundene. Jeg er opptatt av å være løsningsorientert og tilpasser meg markedet.

Prisbunnen nådd
Det er umulig å være skråsikker på hvordan det spanske boligmarkedet vil utvikle seg fremover. Enkelte steder er prisnedgangen stor og omsetningen lav, mens det andre steder ser det noe mer positivt ut. Lav eurokurs og en generell prisnedgang fører blant annet til at nordmenn kjøper seg eiendom i Spania, så Jim Løvås ser – som nevnt – ikke mørkt på situasjonen.

–    I det store og det hele er det grunn til å nyansere bildet av Spania. I norske medier fremstilles det ofte som om alt i Spania går veldig dårlig. Det er ikke tilfelle, for mye fungerer og går ganske bra. Mye handler om krisemaksimering, det er ofte snakk om en slags depresjon basert på følelser, så Spania vil nok ri av stormen og komme tilbake for fullt. Hverdagen er trist for noen, men ikke for alle.