Lot kommunen betale private regninger

Publisert

Ordfører Vicente Arques (PSOE) i Alfaz del Pi får sin pengebruk gransket av politiet. Nå etterforsker Guardia Civil om ordføreren har betalt sine private advokater med penger fra kommune-kassen. Etterforskningen kommer etter en anmeldese fra Partido Populars lokallag i Alfaz del Pi, et parti som i flere år har kritisert ordføreren for å holde informasjon om kommunale utgifter skjult for opposisjonen.

Påtalemyndigheten skal forsøke å etablere hvorvidt Alfaz-ordfører Vicente Arques (PSOE) har betalt adovkatene sine fra egen lomme eller brukt av kommunens penger. Forholdet er blitt kjent etter at Partido Popular anmeldte ordføreren for å holde informasjon om kommunale utgifter skjult for opposisjonen.

Arques som også er representant ved regionsparlamentet i Valencia er under etterforskning i en rekke saker. Det siste forholdet gjelder hvorvidt deler av den fredede naturparken Sierra Helada ulovlig er blitt omregulert for utbygging.

Politiet (Guradia Civil) ba i den forbindelse tirsdag 12. april om innsyn i kommunens registre.

Les også: Politiet gransker Alfaz-kommune

Etterforskerne vil undersøke om områder som er beskyttet i den nasjonale verneplanen for naturparker er omregulert til private formål, eiendomsprosjekter for millioner av euro.

I følge avisen ABC handler det om kommunale tomter som ligger i Sierra Helada langs veiene Camí Vell del Faro, Calle Neptuno og Calle Centauro.

Guradia Civil vil også undersøke et vedtak knyttet til et område ved foten av naturparken som kommunen skal ha omregulert for hotellutbygging (Plan Parcial Cautivador II). Denne tomten som er på 17 dekar ble angivelig endret fra utmark til urbant område for å muliggjøre utbyggingen. Det skal være kommunearkitekten som står bak evalueringen av prosjektet, en mann som er gift med ordførerens partikollega, EU-politikeren Elena Valenciano (PSOE).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter