Lot kommunen betale private luksusmiddager

Publisert

Den tidligere PSOE-ordføreren i Bigastro, ikke langt fra Torrevieja, Raul Valerio Medina, har havnet i medienes søkelys etter å ha feiret valgnederlaget i 2011 på luksusrestaurant – og på kommunens regning.

Den famøse middagen fant sted den 6. juni i 2011, altså kun to uker etter kommunevalget og kun kort tid før Valerio måtte forlate ordførerstolen, og var den siste belastningen ordføreren foretok på kommunens kredittkort.

Feiringen til 525 euro skjedde i en periode med store økonomiske utfordringer for Bigastro kommune. Kommunens funksjonærer hadde blant annet ikke fått utbetalt lønn på tre måneder.

Den nye kommuneledelsen i Bigastro mener at 80 prosent av utgiftene ordføreren belastet på det kommunale kredittkortet ikke kan rettferdiggjøres og krever derfor at den tidligere ordføreren forklarer seg angående det den anser som misbruk av offentlige midler og uberettigede utgifter.

Bigastro sin nye politiske ledelse mener 24.145 euro av de totalt 30.251 euro som den tidligere ordføreren har belastet kommunens kredittkort er av privat karakter. Ordføreren skal angivelig ha benyttet kredittkortet til å betale for restaurantbesøk tre til fire ganger i uken, samt gjøre innkjøp ved supermarkeder og apotek.

Ifølge avisen El Semanal Digital finnes det ikke kvitteringer for disse utgiftene.

Raul Valerio Medina er for tiden talsmann for opposisjonspartiet PSOE i kommunen. Han blir nå nødt til å forklare seg i retten etter at byens nåværende ordfører, Rosa Bañuls (PP) har anmeldt forholdet til påtalemyndighetene for korrupsjonssaker.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter