Lanserer plan for bærekraftig fiske

Publisert

Den nyetablerte foreningen Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX) nord på Costa Blanca mener lokale fiskere må gå sammen om tiltak som kan redde næringsgrunnlaget i området. Foreningen foreslår blant annet perioder med fiskeforbud på visse plasser slik at arter som lysing, kolmule og breiflabb får tid til å bygge seg opp igjen. Initiativet kommer etter flere år med lav fangst i havområdene ved distriktet Marina Alta og byene Calpe, Jávea og Denia.

Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX) er en ny organisasjon som ble etablert i slutten av 2015. Integrert i foreningen finner man fiskere, eksperter på marinebiologi samt organisasjonen for fiskerinæringen i distriktet Marina Alta, Organización de Productores Pesqueros. Fra 5. til 19. februar arrangerer IROX konferansedager i Jávea (Xàbia).

Foto: Utsnitt av plakaten for konferansen 5. til 19. februar 2016, Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX).

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter