«La Nucía» reddet av ny avtale

Publisert

Det tradisjonsrike supermarkedet i La Nucía har det siste året vært truet av nedleggelse på grunn av økonomiske problemer og interne stridigheter. Uenighet på eiersiden har stått i veien for en løsning, men nå ser situasjonen ut til å være avklart. Supermarkedet skal overtas av den ene av de to brødrene som i sin tid startet butikken. I følge lokale kilder gjenstår det en del papirarbeid, men avtalen om overtagelse skal være klar.

La Nucía ble etablert av brødrene Enrique og Juan Bautista Mendoza på begynnelsen av 1980-tallet og var lenge en av de ledende matvarebutikkene i Marina Baixa-distriktet. Nedgangstider og økt konkurranse har imidlertid ført til tap av kunder. I oktober i fjor kom det frem at bedriften hadde gått fra nærmere en halv million kunder i 2009 til under fire hundre tusen i 2012. De ansatte har hele tiden ment at uenighet og dårlig ledelse var årsaken til problemene. Dette ser nå ut til å ha fått en løsning.

Den ene av brødrene som startet butikken, Enrique Mendoza, og hans sønn skal nå overta bedriften. Personalet har de siste årene blitt redusert fra en stab på rundt seksti til kun et tredvetalls ansatte. Mange av de som jobber der i dag har flere måneder med lønn utestående hos eierne. En del av den nye avtalen går ut på at denne lønnen skal betales og at all annen gjeld skal gjøres opp.

I følge kilder til avisen Información skal butikken kjøpes for litt over 2,2 millioner euro (ca. 18,2 millioner kroner) pluss gjeld til kreditorer for 1,5 millioner euro. De to brødrene har vært uenige om bedriftens fremtid og situasjonen skal ha vært usikker helt frem til det siste. I slutten av januar i år skal imidlertid butikken ha blitt lagt ut for salg, angivelig med kun en interessert kjøper, firmaet Aelia Invierte som eies av Enrique Mendoza og hans familie. Sønnen Julián Mendoza som driver selskapet sier til lokalavisen at arbeidet med det nye La Nucía kommer i gang så snart overtagelsen er klar.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter