La Nucia: Norsk innsats på hundemottak

Publisert

I utkanten av La Nucia, på veien mot Guadalest befinner ”Refugio de Animales” seg. Stiftelsen som tar vare på og omplasserer hjemløse dyr i området har i dag omsorgen for over 200 hjemløse hunder.

 

I utkanten av La Nucia, på veien mot Guadalest befinner ”Refugio de Animales” seg. Stiftelsen som tar vare på og omplasserer hjemløse dyr i området har i dag omsorgen for over 200 hjemløse hunder.

De trenger stell, mosjon, utstyr, penger og ikke minst nye hjem. De mange frivillige som bistår får både mosjon og de blir kjent med nye mennesker av mange nasjonaliteter, samtidig som man er til stor hjelp for dyr i en vanskelig situasjon.

Etter at Spaniaposten sponset hundesenteret med en fast annonse for noen måneder siden, har flere og flere nordmenn oppdaget ”hundehjemmet”. I annonsen oppfordres nordmenn til å donere penger, lenker, halsbånd eller annnet utstyr til hund/katt, eventuelt hjelpe til med å lufte hundene. Norske Eva Pettersen er en av de frivillige ved senteret og to dager i uken er hun på plass og hjelper til.

-Jeg har gått tur med hundene her to ganger i uken i ett år nå. Siden jeg er kronisk syk, trenger jeg å bevege meg for å komme i fysisk og psykisk form. Jeg er hekta, humrer hundeelskeren som selv har to hunder hjemme i Alfaz del Pi. En fra Norge og en familen adopoterte fra shelteret i Benidorm.

Nordmann ga 1500 Euro
Eva forteller til Spaniaposten at senterets innsamlingsbøsse som står på det norske bakeriet i Albir, hadde 145 euro innsamlet i løpet av en måned og her en dag donerte en nordmann 1500 euro til de hjemløse dyrene. Sårt trengte penger som kommer godt med til shelteret.

-Hvis du vil hjelpe til så kom gjerne på en lørdag. Da er det mange her som kan vise deg rundt. Ta på deg gamle klær eller noe du ikke er redd for, oppfordrer Eva.

-Vi trenger flere frivillige og miljøet her er flerkulturelt. Siden vi annonserer mye i nederlandske aviser, er det mange hollendere her, forteller Engelien Steenbruggen, en av pådriverne ved senteret. Årlig omplasserer hun over 250 hjemløse hunder bare til Nederland.

Historien bak senteret 
Engelien Steenbruggen startet ”La Nucia Animal Shelter” for fire år siden, sammen med frivillige spanjoler og nederlendere. Behovet for et slikt senter var stort i La Nucia og pådriverne fikk 1000 kvadratmeter samt gratis vann, elektrisitet, telefon og bil av kommunen. Resten av utgiftene til senteret betales av folk som donerer penger og Engelien bruker også mye av sin private økonomi på de hjemløse dyrene.

-Jeg jobber over 50 timer i uken med hundehjemmet. Hele mitt liv går med til dette og så har jeg tre websider som jeg driver. For tiden er det mange hunder som kommer fra engelske familier som reiser hjem på grunn av krisen, sier Engelien.

Hun forteller at mange av hundene ved senteret kommer fra gode familier og at folk ikke er klar over at de ikke er farlige. De fleste er veldig snille og har gode personligheter, hevder Engelien. Likevel, er det vanskelig å omplassere alle hundene og noen blir der livet ut. Valpene går først og jo større hundene er jo mindre blir sjansen for et nytt hjem.

-Folk skaffer seg hund uten å vite hva slags vaksiner de trenger for å ta de med til hjemlandene sine. Mange planlegger ikke dyreholdet, sier Engelien litt oppgitt.

De siste fire månedene har senteret klart å adoptere bort 50 hunder. Dette er en liten økning siden begynnelsen av året. Krisen gjør det slik at flere kvitter seg med sine kjæledyr og færre adopterer nå enn tidligere, opplyser Engelien.

Hvordan kan folk adoptere en hund hos dere?

-Det koster 150 euro å adoptere en tispe og 100 euro for en hannhund. Da er hunden ferdig vaksinert, tispene er steriliserte og alle har pass og microchips.
 
-Vi har mange valper inne akkurat nå, så kom gjerne innom og ta en titt på hundene våre, oppfordrer Engelien.


Kontaktinformasjon: Vil du hjelpe til eller kanskje adoptere en hund, kan du ringe Engelien Steenbruggen på telefon (00 34) 657 891 336
www.sphoek.com eller www.protectoraanimaleslanucia.com

Åpningstidene er 10-13 og 16 -18. Søndager og ferier er de stengt.

Av: Linda Jeppesen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: