19.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

La Nucía kåret til Europas beste småby på sport

La Nucía nord på Costa Blanca er kåret til Europas beste småby på sport «gjennom tidene» av European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES). Tittelen fra den EU-godkjente organisasjonen tildeles ikke bare for byens flotte idrettsanlegg og satsing på sport, men for spesiell tilrettelegging i forhold til «sosial integrasjon av utlendinger, funksjonshemmede og unge utsatt for sosial eksklusjon».

La Nucía vant også ACESs pris for beste europeiske sportsby i 2012. Prisen gjelder klassen for småbyer under 25.000 innbyggere. Årets seier er for 2018, men innebærer i tillegg en ekstra utmerkelse for flere år med satsing på idrett. I konkurranse med 35 andre tidligere vinnere fra land som Tyskland, Frankrike, Portugal og Italia vant La Nucía kåringen om å bli til Europas beste småby gjennom tidene (Mejor Villa Europea de todos los Tiempos). La Nucía er fra tidligere kåret til Spanias beste sportsby (Premio Nacional del Deporte), en pris som tildeles av landets regjering.

Sofia ble av ACESs kåret til europas beste sportshovedtad. For å se listen over vinnere i andre kategorier klikk her: ACES EUROPE

Les også: Ny skatepark i La Nucía

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -