La Nucia feirer jubileum med konserter og Middelaldermarked

Publisert

Flere relaterte nyheter

“9. juli er La Nucia-dagen” og i år vil man markere 319-årsjubileet for grunnleggelsen av La Nucia (1705-2024). Det er lagt opp et innholdsrikt program med det 18. middelaldermarkedet, to konserter i auditoriet og en utstilling om La Nucias opprinnelse. Alle aktivitetene er gratis og åpne for alle.

Også i år har La Nucia kommune laget et spesielt program for å feire “9 de juliol. Dia de La Nucia”, til minne om at La Nucía ble født som en by uavhengig av baroniet Polop den 9. juli 1705. Målet med hele dette programmet er å øke bevisstheten om denne historiske begivenheten i La Nucia, spesielt blant de yngre generasjonene.

XVIII Middelaldermarked

La Nucía reiser tilbake til middelalderen fra 5. til 7. juli, gjennom det 18. middelaldermarkedet. Denne aktiviteten markerer 319-årsjubileet for grunnleggelsen av La Nucía (1705-2024). I år omfatter det en middelalderleir, ridderkamper, orientalske danser, middelalderfigurer, trubadurer, ildshow, verksteder for barn og håndverksdemonstrasjoner. Det er gratis adgang for publikum.

www.lanucia.es

Det 18. middelaldermarkedet i La Nucía kan besøkes neste uke: fredag 5., lørdag 6. og søndag 7. juli fra kl. 18.00 til midnatt, og vil foregå i gatene mellom rådhuset (plaça Major) og det gamle Lavadero (plaça Sant Antoni).

Middelaldermarkedet er et initiativ fra rådhuset i La Nucía for å feire byens 319-årsjubileum (1705-2023), og det arrangeres av AMATA (Asociación para la Mejora de la Artesanía Tradicional y Actual), som sørger for at alle bodene utelukkende er laget av håndverkere og kvinner. Middelaldermarkedet byr på kunsthåndverk, gastronomi, gateteater, dans, musikk, håndverksdemonstrasjoner og massevis av underholdning i løpet av tre intense dager.

www.lanucia.es

To konserter

I forbindelse med "9 de juliol" er det planlagt to konserter i Auditori de La Nucía, med gratis adgang. Den første konserten finner sted lørdag 6. juli kl. 20.00 med en opptreden av La Nucía Musical Union Choir sammen med Pols i Pua Orchestra fra Societat Filhármónica Alteanense. Denne forestillingen er en del av XXI Campanya de Concerts d'Intercanvis Musicals.

Den andre konserten er søndag 7. juli kl. 12.00, Festival de Bandes Joves med deltagelse av Banda Jove de la Unió Musical de La Nucia og Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira. Før konsertene vil det være en liten “passacarrer” gjennom gatene i La Nucia.

www.lanucia.es
Begge konsertene har gratis inngang med invitasjon, som kan hentes i løpet av uken i billettkontoret til Auditori de La Nucía.
  1. juli: Utstilling og presentasjon Tirsdag 9. juli arrangeres utstillingen “9 de juliol. Dia de La Nucia”, dagen da La Nucía feirer sin grunnleggelse som selvstendig by fra baroniet Polop, vil det være et spesielt program i Sala Ponent i Auditori de La Nucía. For å feire 319-årsjubileet (1705-2024) for grunnleggelsen av La Nucía er det lagt opp til en rekke arrangementer med gratis adgang.

Klokken 19.00 blir det en liten institusjonell seremoni til minne om jubileet. Kl. 19.15 presenteres katalogen “Toponimia dels Pobles Valencians. La Nucia”, redigert og utgitt av Acadèmia Valenciana de la Llengua, med feltarbeid utført av lærerne Maria Antònia Cano og Maria Isabel Guardiola. På slutten av arrangementet vil utstillingen om La Nucias røtter og opprinnelse, med tittelen “Les Nostres Arrels- De An- Nuzayka a La Nucia”, bli innviet i Sala Llevant de l’Auditori.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...