La Nucía får russisk-ortodoks kirke

Publisert

La Nucía nord på Costa Blanca har sagt ja til byggingen av en russisk ortodoks kirke i byen. Kommunen har allerede godkjent prosjektet og stilt en tomt på 6.000 kvadratmeter til disposisjon i gaten Sorolla. Den lokale menigheten har i dag medlemmer fra forskjellige land som Russland, Ukraina, Bulgaria, Polen og Spania.

Den russisk-ortodokse Serafim av Sarov-kirken i Marina Baja har i flere år ønsket seg en egen kirke i distriktet. Prest Adam Kondraciuk sier i et intervju med lokal presse at mange har vist toleranse for et slik prosjekt i regionen, men at La Nucía er den eneste kommunen som har gjort alvor av planene. På den 6.000 kvadratmeter store tomten skal det foruten en kirke bygges et kultursenter for formidling av den ortodokse tradisjonen.

Menigheten på Costa Blanca har i dag medlemmer fra forskjellige land som Russland, Moldova, Ukraina, Georgia, Bulgaria, Polen, Spania med fler.

I forbindelse med offentliggjøringen av det nye prosjektet den 1. august i år ble det holdt en egen messe på den aktuelle tomten der kirken skal bygges i Carrer Sorolla i La Nucía. Gudstjenesten ble ledet av biskop Nestor av Korun (Paris) som er høyeste åndelige leder for den russisk-ortodokse kirke i middelhavslandene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter