Kystvokter-kasernen er nå et kommunalt kulturminne

Publisert

De nesten nedrevne anleggene til Carabineros-kasernen, som ligger foran øya i l’Olla og like nedenfor Villa Gadea, har blitt en del av Alteas kulturarv. Med det overtar kommunen ansvaret for bygningen som i praksis er en ruin.

Dette er gode nyheter for kommunen, ettersom saken startet i 2016, og nå har departementet endelig overdratt denne kasernen fra begynnelsen av 1900-tallet. Bygningen er på nesten 600 m2 og har en rektangulær struktur som er delt inn i tre rom; et større, rektangulært rom i midten og to kvadratiske rom på sidene.

Ansvarlig byråd besøkte bygningen denne uken.

“Vi befinner oss i idylliske omgivelser som er lett tilgjengelige med en liten spasertur.”

“Fra nå av er målet vårt å se hva vi kan gjøre med rehabiliteringen av Carabineros-kasernen. Vi ønsker at den skal bli et flerbruksrom, et naturklasserom, men også et slags herberge, og at den skal kombinere kultur, kulturarv og pedagogisk-vitenskapelig variant. Naturklasserommet vil kunne vise den vulkanske utstikkeren Playa Fósil, naturparken Serra Gelada og de forskjellige naturområdene, men vi ser også på hvordan vi kan knytte bruken av havet til opplæring, for eksempel en yrkesopplæringssyklus der den teoretiske undervisningen kan gjennomføres i kasernen og den praktiske undervisningen i havnene i Marimontaña eller Portet de l’Olla”. Forklarte Jose Orozco.

Ordføreren forteller på sin side at “da prosessen startet, forsto byrådet at det var en eiendel som var i ferd med å forfalle, og at den forrige eieren, departementet, ikke hadde noen plan for den. Derfor mente vi at det var viktig å be om at den ble overført slik at den kunne bli en del av kommunens eiendom, og det var det vi gjorde.

“Vi har i alle år vært svært opptatt av å ta vare på og øke verdien av den kommunale kulturarven, slik vi gjorde med Villa Gadea og nå med Carabineros-kasernen. Tanken er å forene hele det offentlige området med et stort undervisningsrom”, sier Alteas ordfører.

“Nå kommer en fase som heller ikke blir kort, nemlig å skaffe midler til rehabiliteringen, men det er et veldig fint prosjekt, og fra og med i dag er Alteas innbyggere litt rikere takket være at vi har dette området i vår kommunale arv.”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: