Kutter kraftig i budsjettet for festligheter

Publisert

BENIDORM: Ordfører i Benidorm, Augustìn Navarro, foreslår et kutt på 109.000 euro og etterlater 20 festligheter uten offentlige midler.

BENIDORM: Ordfører i Benidorm, Augustìn Navarro, foreslår et kutt på 109.000 euro og etterlater 20 festligheter uten offentlige midler.

De lokals myndighetene ønsker å kutte det kommunale bidraget til blant annet Las Fallas, Hogueras og Moros y Cristianos for det kommende året.
Den som ønsker festen får betale for den. Slik er ordlyden i for kummunens budsjett for 2012, dersom Navarro får overbevist opposisjonen og mottar deres støtte.

Navarro kunngjorde fredag 9. september en rekke kutt i de årlige festene grunnet et økende innstrammingsbehov i kommunekassen. 
– Det kan ikke fortsette at vi har problemer med å betale for grunnleggende sosiale goder, når vi betaler store summer for de årlige festene, sier Navarro.

Årlig har Benidorm brukt opp til 335.839 euro på festlighetene holdt i byen fordelt på 35 forskjellige arrangementer, hvorav 20 av disse vil miste neste års tilskudd.
Selv om de kommunale midlene er fjernet, vil festene fortsatt motta støtte fra kommunen i form av infrastruktur, som teknisk støtte, montering av lysthus, bord og stoler.

De kommunalt ansatte mister også julekurven og festen Santa Rita (de kommuneansattes skytshelgen). Bare her sparer kommunen tilsammen 57.000 euro.
– De kommunalt ansatte har en sikker inntekt på slutten av månedene, derfor tror jeg de kan klare seg fint uten julekurven, sier Navarro.
 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter