Kunstutstilling i “Fundacion Frax”

Publisert

Nyttig å vite:

Torsdag 8. januar var det vernissasje for kunstutstillingen som “Associasion Artista Altea” presenterer i galleriet til Frax stiftelsen i Albir. Her utstiller kunstnere som bor på Costa Blanca sine kunstverk. To av de er norske Gerd-Vigdis Pedersen og Thor Asgeir Johannessen.

Gerd- Vigdis Pedersen har holdt på med glassdesign siden 2001. Før det, holdt hun på med tre maling og keramikk, men etter at hun var på et kurs som introduserte henne til glasskunst, ble hun så fasinert at hun gikk over til det. 

-Dette jeg presenterer her i kveld, er noen av mine dyrere verk, sier hun til SpaniaPosten, og viser til et bord med flere originale fat i alle regnbuens farger. Men jeg har produkter som jeg selger fra 5€ og oppover. Jeg lager ikke bare fat, men også lamper, lysestaker, dyr og blomster.

Hvordan lager du disse fatene du utstiller i dag?

Jeg kjøper inn glassplater og skjærer opp biter for biter og tilpasser de hele veien. For de fatene som har bobler, bruker jeg to blanke glass som jeg legger oppå hverandre og fargene legger jeg imellom. Etterpå brenner jeg det helt flatt og legger det i keramikkformer. 

Hun legger til:

Jeg har et eget studio hvor jeg jobber fra, og der bruker jeg mange timer. Jeg er med på nye kurs og holder meg oppdatert, så jeg følger med i tiden, smiler hun. 

SpaniaPosten blir presentert til Thor Asgeir Johannessen, som leder oss til en vegg hvor hans tegninger om Asaryah sivilisasjonens særegne miljø og arkitektoniske arv er utstilt. Han er opprinnelig lege, og jobbet et år på et amerikansk sykehus i Saudi Arabia hvor han opererte barn. Han ble spesielt imponert over noen hus som ble bygget av leir, strå og tømmer, som gjorde at de holdte varmen ute på sommeren og kulden ute på vinteren. 

-Ta en titt på dette, sier han og peker på et av bildene sine. I begynnelsen, så var kjøkkenet her på toppen i et rom uten tak, noe som var veldig gunstig for kvinnene medisinsk sett. Der var de bare sammen med familien sin og holdt seg i skjul, og kunne derfor være i solen. 

Han rister svakt på hodet. 

-Jeg hadde studert om engelsksyken (mangel på d vitaminer), men hadde ikke sett tilfeller av det før jeg var i Saudi Arabia. Disse kvinnene fødte barn fortløpende. Da kjøkkenet med tiden ble flyttet nederst i huset, så de nesten aldri solen. Konsekvensen var at de fødte barn som led av engelsksyken. 

Når ble disse bildene laget?

-Når jeg var der nede i 1983, sier han.  Jeg hadde flere utstillinger i Saudi-Arabia der vi bodde, men jeg har også hatt utstillinger tidligere i Altea, og hjemme i Norge, hvor jeg har mitt eget galleri.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter