Kunstnatt i Altea

Publisert

2. og 3. juni markerer man for første gang «La Nit de l’Art», kunst-natt. Prosjektet er et samarbeide mellom flere av byens mange gallerier og foreninger. Målet er å fremme kunst som en turist-attraksjon i Altea og konsolidere byens posisjon som den kulturelle hovedstaden i området.

Fredag 2. og Lørdag 3. juni blir det utstillinger, dans, teater, performance, installasjoner, video projeksjon, workshops m.m for alle aldre og alt gratis.

Altea har sitt universitet for kunst og håndverk, Bellas Artes. Byen har lenge trukket til seg kunstnere fra både Spania og resten av verden. Noen man ser på de mange gallerier som finnes her og de mange kunstnere som bor fast i byen eller tilbringer deler av året her. 

Arrangørene refererer til byens «gullalder» innad kunst på 70- og 80-tallet. Sammen ønsker man å løfte opp byens kunstmiljø  inspirert av denne perioden.

De som står bak prosjektet er AlteaArte, Més Arquitectyura, Base Galería, Trobarte, Corfoll, Jean Cocó Art i Salmaia med noe støtte fra byens kulturhus.

Mer om Altea.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter