Kunstnatt i Altea

Publisert

2. og 3. juni markerer man for første gang «La Nit de l’Art», kunst-natt. Prosjektet er et samarbeide mellom flere av byens mange gallerier og foreninger. Målet er å fremme kunst som en turist-attraksjon i Altea og konsolidere byens posisjon som den kulturelle hovedstaden i området.

Fredag 2. og Lørdag 3. juni blir det utstillinger, dans, teater, performance, installasjoner, video projeksjon, workshops m.m for alle aldre og alt gratis.

Altea har sitt universitet for kunst og håndverk, Bellas Artes. Byen har lenge trukket til seg kunstnere fra både Spania og resten av verden. Noen man ser på de mange gallerier som finnes her og de mange kunstnere som bor fast i byen eller tilbringer deler av året her. 

Arrangørene refererer til byens «gullalder» innad kunst på 70- og 80-tallet. Sammen ønsker man å løfte opp byens kunstmiljø  inspirert av denne perioden.

De som står bak prosjektet er AlteaArte, Més Arquitectyura, Base Galería, Trobarte, Corfoll, Jean Cocó Art i Salmaia med noe støtte fra byens kulturhus.

Mer om Altea.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter