Kritisert for ikke å gå i kirken

Publisert

PSOEs kommuneledelse i Polop får kritikk for ikke å ha gått nok i kirken under årets påskefeiring. Partido Popular som sitter i opposisjon i kommunen mener ordføreren og resten av ledelsen viser mangel på moral og svikter i sine forpliktelser overfor byens borgere. I en pressemelding refererer partiet til sin egen deltakelse, dokumentert med bilder, og påpeker fraværet av PSOEs representanter.

Som svar på kritikken fra Partido Popular i Polop sier ordfører Gabriel Fernández (PSOE) at kommuneledelsen alltid stiller opp på offisielle arrangementer, men at de ikke går i kirken som en del av den offentlige representasjonen. Ordføreren betegner kritikken som lite konstruktiv og mener utspillet er typisk for PPs opposisjon de siste fire årene, skriver avisen La Marina Plaza.

Spania har vært en sekulær stat siden 1978 da dagens grunnlov ble vedtatt. I følge loven (Constitución Española, art. 16.3) skal ingen religion ha karakter av statsreligion, men offentlige myndigheter skal «ta hensyn til religiøse oppfatninger i samfunnet og opprettholde hensiktsmessige samarbeidsrelasjoner med den katolske kirke og andre kirkesamfunn».

Foto: Bilde av PPs representanter i kirken under påskefeiringen og kommuneledelsens angivelige fravær, Partido Popular, Polop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter