Krever oversikt over ulovlige boliger

Publisert

Opposisjonen i La Nucia kritiserer Partido Popular og kommuneledelsen for ikke å gjøre noe med ulovlige boliger i kommunen. Saken har kommet opp i forbindelse med eksplosjonen i et hus i urbanisasjonen Puerta de Hierro rett før jul, der tre leiligheter fikk skade og flere personer måtte evakueres. De aktuelle leilighetene skal ikke ha vært godkjente som boliger, men ment for kommersiell bruk. Opposisjonspartiet PSOE krever nå at kommuneledelsen kommer med en oversikt over hvor mange slike boliger det finnes i kommunen.

Lederen for PSOE i La Nucia, Pepa Ivorra, sier til avisen Informacíon at man allerede har funnet flere irregulære forhold i urbanisasjonen der eksplosjonen skjedde. I tillegg er dette et generelt problem for La Nucia mener Ivorra. I følge ham har partiet hans på et tidliger tidspunkt advart om situasjonen.

PP skal ha stilt seg uforstående til kritikken og vist til at mange andre kommuner har det samme problemet. Svaret imponerer ikke Ivorra som mener dette er en dårlig unnskyldning. Han reagerer på at kommuneledelsen ennå ikke har svart på spørsmålet om lovligheten av boligene i Puerta de Hierro og viser til at flere av de som bor der venter på svar.

Torsdag 19. desember eksploderte det i en av urbanisasjonens boliger. Trykket av eksplosjonen var så kraftig at deler av tak og vegger på huset ble blåst bort. Eieren av boligen, en 59 år gammel mann, ble kjørt til sykehuset i Alicante med alvorlige brannskader. Ingen andre skal ha kommet fysisk til skade, men minst åtte personer måtte evakueres. Årsaken til ulykken skal ha vært en gassbeholder som mannen oppbevarte i huset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter